Antena 3 CNN Actualitate Un gardian de la Penitenciarul Poarta Albă a înjunghiat un deţinut

Un gardian de la Penitenciarul Poarta Albă a înjunghiat un deţinut

Un gardian de la Penitenciarul Poarta Albă a înjunghiat un deţinut
13 Apr 2013   •   10:52

Procurorii şi poliţiştii constănţeni au deschis o anchetă după ce un deţinut de la Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa a fost înjunghiat cu un briceag de către un gardian, în timpul unui conflict izbucnit între aceştia în curtea penitenciarului, conform Mediafax.
   
Potrivit reprezentanţilor penitenciarului, incidentul a avut loc vineri după-amiază, în curtea interioară a închisorii, după ce deţinutul, care execută o pedeapsă de şapte ani în regim de maximă siguranţă, a provocat un gardian, iar între cei doi a izbucnit o altercaţie. Deţinutul l-ar fi atacat cu pietre pe agentul de penitenciare, iar acesta a încercat să îl imobilizeze, însă pentru că nu a reuşit gardianul a scos un briceag cu care l-a înţepat pe deţinut în torace.
   
Deţinutul a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, starea acestuia de sănătate fiind stabilă, potrivit medicilor. În cursul serii de vineri el a fost adus înapoi la penitenciar şi a rămas internat în spitalul instituţiei.
   
Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă, Gabi Botezan, a declarat că în acest caz a fost sesizat imediat Parchetul Tribunalului Constanţa şi, în paralel, conducerea Penitenciarului Poarta Albă a început o anchetă internă pentru a stabili cu exactitate cauzele care au dus la producerea acestui incident.
   
Deţinutul implicat în altercaţie este cunoscut ca fiind violent, de la încarcerarea sa fiind întocmite mai multe rapoarte pentru incidente provocate.

×
Parteneri
Gestul șocant făcut ucigașul Mirelei. S-a întâlnit cu sora ei
x close