Un grefier al Curţii de Apel Craiova a fost reţinut pentru luare de mită în valoare de de 28.500 de euro

de G.S.    |    10 Noi 2012   •   12:32
Un grefier al Curţii de Apel Craiova a fost reţinut pentru luare de mită în valoare de de 28.500 de euro Foto: Mediafax

Un grefier al Curţii de Apel Craiova a fost reţinut după ce a luat mită 28.500 de euro de la opt persoane cărora le-a promis că va interveni pe lângă magistraţi ai aceleiaşi instanţe, pentru a fi date soluţii favorabile acestora sau unor apropiaţi, informează Direcţia Naţionale Anticorupţie (DNA). 
   
Potrivit sursei citate, în perioada 2011 - 9 noiembrie 2012, Ion Victor Toader, grefier în cadrul Curţii de Apel Craiova, a pretins şi primit în mod injust, de la opt persoane, suma totală de 28.500 de euro.
   
"Inculpatul a primit aceşti bani susţinând că, în calitatea sa de grefier la Curtea de Apel Craiova, va interveni pe lângă magistraţi din cadrul aceleiaşi instanţe, învestiţi cu judecarea unor cauze penale privind persoanele de la care a primit banii sau apropiaţi ai acestora, cărora le va da aceşti bani pentru a-i determina să pronunţe soluţii favorabile persoanelor care au remis sumele de bani sau apropiaţilor acestora", se precizează într-un comunicat de sâmbătă al DNA.
   
Grefierul a fost reţinut vineri, după ce a fost prins în flagrant primind 2.000 de euro de la una dintre cele opt persoane.
   
El va fi prezentat Tribunalului Dolj, cu propunere de arestare preventivă, sub acuzaţia de trafic de influenţă în formă continuată.
   
La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din Direcţia Generală Anticorupţie a MAI şi cu ofiţeri din cadrul structurilor locale, specializate în culegerea de informaţii.

x close