Antena 3 CNN Actualitate Un important grup francez închide două fabrici din România. Ce se va întâmpla cu angajații

Un important grup francez închide două fabrici din România. Ce se va întâmpla cu angajații

Grupul francez Lactalis România, important producător de lactate, a anunţat că a hotărât să închidă două fabrici din ţara noastră - Floreni şi Vatra Dornei. Măsura concedierii colective presupune desființarea a 158 de poziții. Angajații concediați vor fi consiliați, se va încerca reîncadrarea lor în alte fabrici din România, dacă vor dori acest lucru. Salariații afectați de măsura concedierii vor primi salarii compensatorii.

Un important grup francez închide două fabrici din România. Ce se va întâmpla cu angajații
Sursa foto: Pexel
de Cristina Tudorache    |    04 Iul 2020   •   08:53

Decizia de închidere a unităţilor de producţie Floreni şi Vatra Dornei din cadrul societăţii Dorna Lactate este una strategică, de consolidare a afacerilor în România și organizare eficientă a activităţilor de producţie la standarde optime. Măsura concedierii colective presupune desființarea a 158 de posturi. 

“Această măsură este menită să ne asigure continuarea procesului de producţie şi a investiţiilor în dezvoltarea portofoliului LaDorna cu respectarea riguroasă a cerinţelor de performanţă şi siguranţă ale Grupului Lactalis. Am fost nevoiţi să luăm această decizie după epuizarea tuturor încercărilor de eficientizare a activităţii în cele două fabrici, luând în considerare şi noua realitate economică care ne determină să fim mai atenţi la operativitatea business-ului nostru în România şi să ne adaptăm planurile coerent, pentru a rămâne competitivi în industrie. 

A fost o decizie grea, însă cel mai important este că putem duce mai departe povestea brandului LaDorna în România, cu structurile moderne disponibile local. Este unul dintre angajamentele majore ale Grupului Lactalis în România, ne dorim în continuare să menţinem business-ul şi să-l creştem sănătos aici, în România, contribuind astfel la redresarea economică naţională, prin noi investiţii şi noi locuri de muncă.”, a transmis Giampaolo Manzonetto, directorul general al grupului Lactalis România.

Angajații grupului francez vor fi consiliați și vor primi salarii compensatorii

Reprezentanții grupului francez susțin că vor încerca să reducă impactul ”regretabil” al deciziei de concediere colectivă. Angajaţii afectaţi din fabricile Floreni şi Vatra Dornei vor primi tot sprijinul companiei în a-şi găsi un alt loc de muncă, fie în cadrul celorlalte societăţi aparţinând Grupului Lactalis în România, fie în alte companii. O parte dintre angajaţi va primi oferte pentru locurile de muncă disponibile în cadrul celorlalte companii româneşti din grup.

De asemenea, angajații vor beneficia de consiliere privind reintegrarea profesională, instruire pentru căutarea unui nou loc de muncă, iar compania îi va recomanda companiilor de recrutare cu care colaborează. De asemenea, angajaţii afectaţi de măsura concedierii colective vor primi compensaţii salariale.

Întregul proces se va încheia la sfârşitul lunii august 2020, cu respectarea strictă a tuturor reglementărilor legale în vigoare.

Cu o tradiţie de aproape 90 de ani, grupul francez Lactalis este cea mai mare companie de lactate din lume, având activităţi operaţionale în 83 de ţări de pe toate continentele. Din anul 2008, Lactalis a devenit şi unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa din România.

Activităţile de producţie se desfăşoară astăzi în 7 fabrici, dintre care cele mai mari sunt fabrica Albalact din Oiejdea, judeţul Alba, Covalact din Sf. Gheorghe, judeţul Covasna şi Rarăul din Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava. Companiile româneşti din Grupul Lactalis vând peste 200.000 de tone de produse finite în fiecare an şi, cumulat, au o cifră de afaceri de aproape 250 de milioane de euro (produse lactate şi sucuri).

×
Subiecte în articol: fabrici angajati România
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close