Antena 3 CNN Actualitate Un inspector al DSP Dolj, arestat pentru o mită de 500 de lei

Un inspector al DSP Dolj, arestat pentru o mită de 500 de lei

Un inspector al DSP Dolj, arestat pentru o mită de 500 de lei
Sursa foto: Foto: financialriskmanager.blogspot.ro
de S.T.    |    26 Noi 2012   •   12:18

Un inspector al Serviciului de Sănătate Publică Dolj a fost arestat pentru o mită de 500 de lei, pretinsă de la administratorul unei societăţi pentru a nu-i da amendă, informează, luni, Direcţia Naţională Anticorupţie.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Craiova efectuează cercetări penale faţă de inculpatul Marian Dan Voinescu, inspector în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj - Serviciul Control în Sănătate Publică, Compartimentul Inspecţia şi Controlul Factorilor de Risc din Mediul de Viaţă şi Muncă, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.

Potrivit DNA, în cursul lunii noiembrie 2012, inculpatul Marian Dan Voinescu, în calitate de inspector în cadrul DSP Dolj - Serviciul Control în Sănătate Publică - Compartimentul Inspecţia şi Controlul Factorilor de Risc din Mediul de Viaţă şi Muncă, a pretins de la o persoană, administrator al unei societăţi comerciale, suma de 500 de lei, cu titlu de mită.

Banii au fost pretinşi pentru ca inculpatul să îşi încalce atribuţiile de serviciu şi să nu aplice sancţiuni contravenţionale pentru neregulile constatate cu ocazia unui control efectuat la punctul de lucru al firmei denunţătorului.

La data de 23 noiembrie 2012, inculpatul Voinescu Marian-Dan a primit de la persoana denunţătoare suma de 500 lei, în scopul precizat mai sus, iar cu această ocazie, procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.





×
Subiecte în articol: mita DNA
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close