Antena 3 CNN Actualitate Un irakian care ajuta membri al-Qaeda să vină în România, trimis în judecată

Un irakian care ajuta membri al-Qaeda să vină în România, trimis în judecată

Un irakian care ajuta membri al-Qaeda să vină în România, trimis în judecată
Sursa foto: Foto: tcpalm.com
de M.Z.    |    30 Dec 2011   •   10:10

Un irakian care locuieşte în România şi a lucrat la Agenţia Română pentru Investiţii Străine (ARIS) a fost trimis în judecată de către procurorii DIICOT. Bărbatul este acuzat că a ajutat mai mulţi membri al-Qaeda să intre pe teritoriul ţării noastre, acţiune pentru care ar fi primit şpăgi.

Este vorba despre Al Dulaimi Ali Asae Mohamad care a condus, în urmă cu doi ani, o reţea formată din mai multe persoane angajaje la ARIS, care dădea vize contra bani cetăţenilor irakienilor.

Suspiciunile au fost trezite de modul formal în care aceştia verificau documentele false depuse de grupul lui Al Dulaimi, precum şi de rapiditatea cu care membrilor grupării le erau eliberate vizele de şedere.

Al Dulaimi înfiinţa firme fictive şi depunea la dosar conturi false care să dea impresia că irakienii vin în România să facă afaceri. Prin această metodă, au intrat în ţară sute de cetăţeni străini, printre care şi unii care făceau parte din reţele teroriste care aveau legături cu al-Qaeda.

"În sarcina inculpatului Al Dulaimi Ali Asae Mohamad se reţine că, sub identitatea sa reală sau folosind identităţi fictive şi prin intermediul a patru societăţi comerciale, special constituite în acest scop, a înlesnit intrarea/ieşirea în/din România şi prelungirea dreptului de şedere în ţară a unui număr de cinci cetăţeni irakieni, având cunoştinţă de împrejurarea că aceştia au sprijinit/săvârşit acte teroriste în favoarea organizaţiei teroriste al-Qaeda în Irak", se arată în comunicatul DIICOT.

Bărbatul a sprijinit intrarea pe teritoriul României a cetăţenilor irakieni Omar Farid Ahmed, Falah M. Salem, Aqeel Mohammed Dhuyab, Omar Kh. Assey şi Muntasier Kh. Aassi, persoane cercetate sau urmărite penal pentru săvârşirea de acte de terorism în numele organizaţiei al-Qaeda în Irak.

În prezent, cetăţenii irakieni nu se mai află pe teritoriul României.

Irakianul Al Dulaimi Mohamad se află în mod ilegal în România, deşi prin dispoziţia organelor legale a fost declarat indezirabil în România. Procurorii DIICOT au trimis cauza spre soluţionare Curţii de Apel Bucureşti.

 




×
Subiecte în articol: trimis in judecata al-Qaeda România spaga
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close