Antena 3 CNN Actualitate Un jandarm băut s-a urcat la volan şi a accidentat doi copii

Un jandarm băut s-a urcat la volan şi a accidentat doi copii

Un jandarm băut s-a urcat la volan şi a accidentat doi copii
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Iun 2013   •   12:37
Un jandarm în vârstă de 39 de ani, din Bacău, este cercetat penal de poliţişti pentru conducere sub influenţa buturilor alcoolice, distrugere şi vătămare corporală din culpă, după ce a intrat cu maşina în stâlpul unui semafor, accident soldat cu rănirea a doi copii.
Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bacău, accidentul a avut loc într-o intersecţie din municipiul Bacău, după ce jandarmul, aflat la volanul maşinii personale, a pierdut controlul asupra direcţiei şi a intrat în plin în stâlpul de susţinere a unui semafor, conform Mediafax
În urma impactului, doi copii, în vârstă de nouă şi 12 ani, care se aflau pe bancheta din spate a autoturismului, au fost răniţi, ei fiind preluaţi de o ambulanţă şi transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău pentru acordarea de îngrijiri medicale.
"În urma cercetărilor desfăşurate la faţa locului, s-a stabilit că accidentul a avut loc pe fondul consumului de alcool şi a neadaptării vitezei în intersecţia semaforizată. Conducătorul auto a fost testat de către poliţişti cu aparatul etilotest, acesta indicând o valoare de 0,72 mg/litru alcool pur în aerul expirat. În consecinţă, şoferul a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii exacte a alcoolemiei", a declarat, sâmbătă,  responsabilul mass-media din cadrul IPJ Bacău, Irina Năforniţă. 
Poliţiştii băcăuani au întocmit dosar penal pe numele jandarmului pentru comiterea a trei infracţiuni, respectiv distrugere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice având o alcoolemie peste limita legală.
 

×
Subiecte în articol: jandarm copii baut alcool volan
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close