Antena 3 CNN Actualitate Un laptop ar fi putut doborî avionul EgyptAir, prăbușit în Marea Mediterană cu 66 de oameni la bord

Un laptop ar fi putut doborî avionul EgyptAir, prăbușit în Marea Mediterană cu 66 de oameni la bord

Un laptop ar fi putut doborî avionul EgyptAir, prăbușit în Marea Mediterană cu 66 de oameni la bord
Sursa foto: Foto: pixabay.com
26 Mai 2016   •   13:23

Avionul EgyptAir prăbușit în Marea Mediterană ar fi fost doborât de o bombă ascunsă în laptopul unuia dintre pasageri, este cea mai recentă ipoteză luată în calcul de anchetatori.

Potrivit experților, un astfel de dispozitiv ar putea declanșa alertele de fum emise de la bordul aeronavei, înainte de momentul prăbușirii, scrie Mirror.

Bineînțeles, acest lucru presupune faptul că teroristul/teroriștii ar fi descoperit o modalitate de a se sustrage verificărilor amănunțite de pe aeroport.

În luna februarie a acestui an, o aeronavă cu 74 de pasageri la bord a fost adusă de urgență la sol după explozia provocată de o bombă ascunsă într-un laptop. Un kamikaze a încercat atunci să arunce în aer avionul somalez, însă tot ce a reușit să facă a fost să creeze o gaură în fuselajul avionului.

Teroristul a murit după ce a fost “aspirat” de gaura creată.

Un avion Airbus A320 al companiei EgyptAir care zbura din Paris (Franţa) spre Cairo (Egipt) s-a prăbuşit la 19 mai în Marea Mediterană, în largul insulei elene Karpathos.

La bord erau 56 de pasageri şi zece membri ai echipajului. Este vorba de 30 de cetăţeni egipteni, de 15 francezi şi de cetăţeni din Marea Britanie, Belgia, Irak, Kuwait, Arabia Saudită, Sudan, Ciad, Portugalia, Algeria şi Canada.

×
Subiecte în articol: avion prabusit
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close