Antena 3 Actualitate Un lider PSD cere abrogarea ordonanței din justiție și demisia ministrului Justiției

Un lider PSD cere abrogarea ordonanței din justiție și demisia ministrului Justiției

de G.S.    |    02 Feb 2017   •   13:08
Un lider PSD cere abrogarea ordonanței din justiție și demisia ministrului Justiției
Sursa foto: Foto: Facebook / Mihai Chirică

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, liderul organizaţiei judeţene PSD Iaşi, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că solicită abrogarea OUG 13/2017 adoptată marţi seara de Guvern cu privire la modificarea Codurilor penale, demisia ministrului Justiţiei, Florin Iordache, el adăugând că îi solicită şi preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, să corecteze greşelile comise pentru că "are puterea şi responsabilitatea să o facă".

"Încerc să transmit un mesaj din calitatea de lider al organizaţiei PSD Iaşi şi să propun Guvernului Grindeanu şi domnului preşedinte Liviu Dragnea următorul lucru: să abroge la fel de urgent OUG 13/2017, să propună un proiect de lege Parlamentului României ales pe 11 decembrie, să facă dezbatere publică, să consulte specialiştii, societatea civilă şi să lăsăm Parlamentul, ca entitate democratică a acestui stat să decidă", a afirmat Mihai Chirica.

El a subliniat că trebuie "să se refacă pactul social şi politic cu românii", că ţara nu are nevoie de tensiunile create în jurul actelor normative referitoare la justiţie şi că solicită demisia ministrului Florin Iordache, pe care îl consideră "singurul vinovat" de această situaţie.

"De aceea cer public demisia domnului ministru Florin Iordache, ministrul Justiţiei pe care îl văd singurul om responsabil de haosul pe care l-a creat în aceste zile. Avem nevoie de oameni competenţi, de oameni care să privească cu demnitate în ochii românilor", a afirmat primarul ieşean.

De asemenea, el a menţionat că îi reproşează liderului PSD, Liviu Dragnea, că nu a ştiut să se înconjoare de oameni competenţi şi să ţină cont de sfaturile adecvate şi că îi solicită acestuia să corecteze greşelile comise. "Este un om puternic, care a reuşit să se organizeze într-un mod exemplar, încât a putut să câştige aceste alegeri într-un mod profesionist. Îi reproşez că nu ştie să îşi aleagă oamenii, să pună oameni competenţi în jurul lui şi nu ştie să ţină cont de sfaturile oamenilor care contează. Îi cer să corecteze greşelile comise, are şi puterea şi responsabilitatea să o facă", a afirmat Chirica, el adăugând că nu îşi doreşte personal să conducă PSD.

El a afirmat că PSD trebuie că continue guvernarea şi să pună în aplicare programul pentru care a primit votul românilor în 11 decembrie, însă în prezent "Guvernul este aproape paralizat". Chirica a menţionat că România a ajuns "mod aproape complet nejustificat am ajuns într-o situaţie tensionată, similară celei de la Revoluţia din 1989 în care sute de mii de oameni din zeci de oraşe au ieşit în stradă pentru a-şi auzi vocea".

"Am ales să spun adevărul, să nu îmi fie ruşine să mă uit în ochii ieşenilor, în ochii propriului partid şi al propriei mele conştiinţe", a mai argumentat primarul ieşean.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: ordonanta organizatie Mihai Chirica PSD lider

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close