Antena 3 CNN Actualitate Un martor din cazul avocatului Teodorescu şi-a schimbat declaraţiile după o noapte de arest

Un martor din cazul avocatului Teodorescu şi-a schimbat declaraţiile după o noapte de arest

Un martor din cazul avocatului Teodorescu şi-a schimbat declaraţiile după o noapte de arest
Sursa foto: Foto: Videonews
de M.Z.    |    06 Noi 2011   •   16:19

Declaraţiile unui martor din cazul Teodorescu, avocatul de la Braşov acuzat că a comandat moartea soţiei, s-au schimbat de trei ori. Iniţial, martorul Dragoş Mândru le-a spus procurorilor că Victor Teodorescu a încercat să-l plătească şi pe el pentru crimă. Apoi, în faţa judecătorilor, nu şi-a mai amintit nimic. Când a aflat că riscă să înfunde puşcăria pentru mărturie mincinoasă, s-a răzgândit iar. Şi, după o noapte de arest, a revenit la prima declaraţie.

În faţa anchetatorilor din Neamţ, Dragoş Mândru declara în urmă cu câteva luni că Victor Teodorescu i-ar fi oferit 20.000 de euro ca să-i omoare soţia. Abia când procurorii l-au luat la întrebări, bărbatul şi-a amintit brusc că nu l-a întâlnit în viaţa lui pe avocat.

La mijloc ar fi vorba de o eroare judiciară, spun apărătorii lui Teodorescu. Martorul ar fi fost constrâns să îl acuze. Se temea, spun apropiaţii, motiv pentru care a şi cerut protecţie. Anchetatorii i-au oferit protecţie, dar schimbarea declaraţiilor le-a dat de bănuit.

Ecuaţia magistraţilor a fost însă una simplă. Avocatul Victor Teodorescu avea datorii, asumate în faţa notarului, de 360.000 de euro, iar valoarea primelor de asigurare pe numele soţiei sale le-ar fi acoperit. Cel care a executat-o pe soţia lui Victor Teodorescu şi-a recunoscut vina şi a fost condamnat la 16 ani de închisoare. Rămân însă acuzaţiile la adresa avocatului. După o noapte petrecută în arestul poliţiei şi martorul a revenit la prima declaraţie.

 



×
Subiecte în articol: martor declaraţii arest sotie crima Brașov
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close