Antena 3 CNN Actualitate Un medic a salvat patru vieţi după moarte

Un medic a salvat patru vieţi după moarte

Un medic a salvat patru vieţi după moarte
09 Apr 2013   •   22:03

Un medic a reuşit să salveze, după moarte, patru vieţi. Printre ele şi sora lui Cristi Minculescu, fostul solist al trupei Iris.

Doctoriţa s-a aruncat de la etajul apartamentului în care locuia. Femeia suferea de depresie. Mama ei a acceptat să-i doneze organele, sperând că aşa va accepta pierderea mai uşor. Ar fi vrut cu orice preţ ca inima fiicei sale să bată, din nou, într-un alt corp. A fost imposibil. Nu s-a găsit un primitor în timp util.

„Cred că asta mă va mai ţine în viaţă faptul că ea trăIeşte, că a dat viaţă la ceilalţi. Ea nu a murit, trăieşte prin ceilalţi”, spune mama doctoriţei.

Doar cu acest gând mama Rodicăi reuşeşte să supravieţuiască după tragedia prin care şi-a pierdut copilul. Cei care au primit organele medicului îi dau dreptate. Ramona, sora lui Cristi Minculescu, va duce o viaţă normală datorită ei.

Ramona, ca şi Cristi Minculescu, are o boală de ficat moştenită genetic şi fără un organ nou nu avea nicio şansă de supravieţuire. Spre deosebire de fratele ei, Ramona n-a găsit un donator compatibil în familie.

Mama medicului care, prin moartea sa a salvat viaţa altora, a dorit să doneze şi inima fiicei sale. Dar, nu s-a găsit un om care să o primească în timp util.

„Echipa putea să vină, dar având în vedere că nu a existat în momentul acela un pacient care să o primească, nu a mai necesitat venirea echipei care să o recolteze”, a explicat  Cristina Tudor, medic primar terapie intensivă, coordonator transplant spitalul Universitar.

„Şi dacă inima a rămas în ea înseamnă că sufletul ei este încă cu ea şi că restul e viaţa ei”, se consolează mama Rodicăi.

Peste 3.600 de bolnavi de inimă sunt pe listele de aşteptare, dar în acest moment transplant de inimă se mai face doar în spitalul Floreasca din capitală, în secţia profesorului Şerban Brădişteanu.

Cu donatori rari, medici specialişti din ce în ce mai puţini şi fonduri tăiate pentru transplant, e de înţeles cum, anual, 30% dintre cei care au nevoie de inimă nouă mor, aşteptând un miracol. Un miracol pe care Rodica Sava l-a oferit după moarte. Corneea recolată de la ea a ajutat alţi doi oameni.

Veronica Sava nu mai are lacrimi să-şi plângă fata. Singurul lucru care îi mai dă putere este şansa la viaţă pe care a dat-o celor care aproape nu mai aveau speranţă.

×
Subiecte în articol: transplant medic sinucidere
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close