Antena 3 Actualitate Un medic din Bacău, arestat pentru luare de mită, vindea medicamente expirate

Un medic din Bacău, arestat pentru luare de mită, vindea medicamente expirate

de S.T.    |    15 Noi 2012   •   21:09
Un medic din Bacău, arestat pentru luare de mită, vindea medicamente expirate
Sursa foto: Foto: Antena 1

Un caz clasic de luare de mită în care erau implicaţi doi medici din Bacău s-a dovedit un pericol de moarte pentru pacienţii lor, majoritatea copii cu handicap.

Unul dintre medicii arestaţi preventiv făcea speculă cu medicamente expirate pe care le vindea bolnavilor. Anchetatorii i-au găsit în cabinet zeci de saci cu pastile vechi, pregătite să fie puse în vânzare... la bucată. Pentru ca pacienţii să nu vadă termenul de valabilitate de pe ambalaj.

Afacerea pe seama copiilor cu handicap era una bănoasă, mai ales că o parte din medicamente îi veneau medicului gratis, din sponsorizări.

Neurochirurgul făcea speculă cu orice. Potrivit anchetatorilor, acesta vindea şi medicamente pe care le lua gratis din farmacii cu reţete, în numele pacienţilor şi cerea bani pe scaunele cu rotile primite donaţie.

Pentru că era membru în comisia de evaluare a persoanelor cu handicap, cerea răsplată la fiecare aviz. În plus, cerea şi bani şi bunuri pe care le împărţea apoi cu şeful comisiei, care avea dreptul de semnătură.×
Subiecte în articol: luare de mita bolnavi
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close