Antena 3 CNN Actualitate Un medic din Gorj, acuzat de moartea a doi copii, în două săptămâni

Un medic din Gorj, acuzat de moartea a doi copii, în două săptămâni

Un medic din Gorj, acuzat de moartea a doi copii, în două săptămâni
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    05 Oct 2011   •   23:17

Alţi părinţi care aşteptau să-şi strângă copilul în braţe acuză medicii din Gorj. Un bebeluş a murit în pântecele mamei, după ce medicul a urcat pacienta pe masa de operaţie prea târziu. Este acelaşi cadru medical care, în urmă cu două săptămâni, a fost acuzat de o altă familie că ar fi vinovat de moartea copilului lor.

Cei doi se chinuiau de trei ani să devină părinţi, iar ziua de miercuri trebuia să fie cea mai fericită din viaţa lor. Când au ajuns la spital însă, a început coşmarul.

Tatăl bebeluşului, Florin Cândea, povesteşte că soţia sa a avut în urmă cu o seară o cădere de calciu, i s-au încleştat mâinile, iar limba era amorţită. Mai mult, omul spune că medicul ar fi fost în acest timp în birou, cu uşa încuiată.

I s-a dat glucoză, iar ulterior, femeii i s-a rupt apa, povesteşte mama femeii. După alte ore de chin, un alt medic a venit să o consulte pe gravidă. Pacienta a intrat urgent în operaţie, însă era prea târziu.

"Din cauza unei malformaţii la faţă, copilul a murit", a spus Florin Cândea, tatăl bebeluşului. Era o malformaţie pe care medicul curant nu o observase, mai spune omul.

Damian Diţescu, ginecologul acuzat pentru a doua oară în două săptămâni de malpraxis, s-a închis în birou. Le-a transmis rudelor şi jurnaliştilor că are o depresie.

"Domnii doctori au făcut tot ce e posibil, ca să salveze atât mama, cât şi copilul. Bebeluşul a fost extras mort din pântecele mamei, deci nu a murit după aceea, a fost extras mort", a declarat Eufimia Dumitrescu, managerul spitalului din Gorj.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Gorj, Daniel Tică, acum sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă.

Joi, familia Cândea îşi va lua acasă băieţelul mort, după efectuarea necropsiei.

 


×
Subiecte în articol: copil mort spital Gorj medic
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close