Antena 3 CNN Actualitate Un membru CNA a venit cu un pistol la o şedinţă în Parlament

Un membru CNA a venit cu un pistol la o şedinţă în Parlament

Un membru CNA a venit cu un pistol la o şedinţă în Parlament
Sursa foto: Foto: Intact Images
22 Iun 2011   •   15:09

Constantin Duţu, membru CNA, a scos un pistol la şedinţa comisiilor de cultură ale Parlamentului. Acesta fusese invtat pentru a se stabili dacă se află în stare de icompatibilitate, fiind condamnat în două procese.

Duţu afirmă că a venit cu pistolul pentru a demonstra că ar fi fost acuzat pe nedrept pentru o armă de jucărie într-un proces din 1984.

Raluca Turcan a considerat gestul lui Duţu drept unul deplasat, motiv pentru care i-a cerut mebrului CNA să părăsească sala de şedinţă. Pistolul arătat de Constantin Duţu a stârnit reacţii diverse din partea parlamentarilor prezenţi la şedinţă, în timp ce unii s-au speriat de apariţia armei, alţii au recunoscut că este vorba despre o armă de jucărie.

Duţu a spus cã a fost chemat la comisiile de cultură deoarece a fost reclamat de o membră a CNA că a avut o condamnare pentru port de armă şi atunci el a adus un pistol "capsier" de jucărie, pentru a-i demonstra lui Sergiu Nicolaescu că nu a existat o condamnare.

Constantin Duţu a fost dus la poliţie pentru a da declaraţii cu privire la cele petrecute în Parlament.



Diana Sarca, purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei a declarat că gestul lui Constantin Duţu "nu pare a fi un gest tocmai firesc dar asta se va stabili dacă cineva va depune plângere. Atunci vor fi efectuate cercetări sub acest aspect.”

Duţu a declarat, ulterior, că nu a venit în Parlament cu un pistol de jucărie ca să ameninţe pe cineva şi că acest lucru a fost apoi exagerat. "Este o lucrătură politică, prin care se urmăreşte un singur lucru  - să se facã un singur loc liber în CNA pentru PDL. Îşi doreşte controlul CNA, pentru ca să poată da amenzi celor mai mari posturi care sunt corecte  - Antena 1, 3, Realitatea, etc.

 


De asemenea, Raluca Turcan a declarat, în cadrul emisiunii "100 de minute”, în direct la Antena 3, că niciodată nu a făcut politică prin intermediul dosarelor şi că nu are de gând să depună plângere împotriva lui Duţu. "Eu nu pot să fac nimic decât să iau act de cazierul alb şi să îl recunosc pe domnul Duţu ca membru al CNA în continuare, din postura de preşedinte al Comisiei de Cultură.”
 


×
Subiecte în articol: sedinta parlament pistol
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close