Antena 3 CNN Actualitate Un mort, trei răniţi şi curse aeriene deviate, în urma furtunii de duminică seara din Capitală

Un mort, trei răniţi şi curse aeriene deviate, în urma furtunii de duminică seara din Capitală

Un mort, trei răniţi şi curse aeriene deviate, în urma furtunii de duminică seara din Capitală
Sursa foto: Foto: Antena3.ro
17 Iul 2011   •   18:50

Un mort, trei răniţi, curse aeriene redirecţionate, ambuteiaje în trafic şi zeci de copaci doborâţi de vânt - acesta este bilanţul unei furtuni care s-a abătut duminică seara peste Capitală.

O avertizare de cod portocaliu de vijelie pentru municipiul Bucureşti şi împrejurimi a fost emisă, duminică seara, de meteorologi. Avertizarea a fost valabilă în intervalul 19.30-22.00. În acea perioadă de timp s-au semnalat vânt cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, grindină şi averse cu caracter torenţial.

O persoană a murit şi alte trei au fost rănite, în urma furtunii care a avut loc în Capitală. În parcul Herăstrău, un copil a fost rănit de un copac prăbuşit de vânt. Băiatul a fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat la spital. În zona Dorobanţi, o persoană a fost rănită de un geam spart de furtună.

Potrivit managerului Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu, un bărbat din sectorul 4 al Capitalei a fost lovit de o creangă de copac, iar un alt bărbat a fost electrocutat în timp ce se afla pe acoperişul unei locuinţe în momentul furtunii.

Persoana care a fost electrocutată, în timp ce se afla pe acoperişul unui imobil din Calea 13 Septembrie din Bucureşti, unde a fost surprinsă de furtună, a decedat, informează Mediafax.

Actorii Teatrului "Constantin Tănase" şi-au întrerupt reprezentaţia din Parcul Herăstrău, după ce furtuna a rupt acoperişul scenei.

Trafic rutier blocat şi probleme la reţeaua de canalizare

De asemenea, mai multe intersecţii au fost blocate din cauza ploii, traficul rutier s-a desfăşurat cu dificultate în toată Capitala, iar zeci de copaci au căzut doborâţi de vânt.

Pentru fluidizarea traficului rutier, mai mulţi agenţi de la Poliţia Rutieră s-au deplasat în zonele cu probleme - Iuliu Maniu, Alexandru Obregia, Barbu Văcărescu.

"Le recomandăm conducătorilor auto să reducă viteza, să sporească atenţia la volan, iar pietonii să fie şi ei mai atenţi, în special dacă circulă prin zone în care sunt copaci", a declarat, la Antena 3, Adrian Codău, de la Poliţia Rutieră.

În ceea ce priveşte traficul, au fost probleme şi pe linia tramvaiului 5, în zona Barbu Văcărescu, potrivit reprezentanţilor RATB.

Patru curse aeriene, redirecţionate din cauza furtunii din Capitală


Şi la reţelele de apă s-au înregistrat probleme.

"Am primit aproximativ 30 de apeluri telefonice de la oameni care solicitau rezolvări ale problemelor legate de reţeaua de canalizare. Nu sunt străzi pline cu apă, însă mai sunt unele acumulări", a precizat, la Antena 3, Chiru Epsică, purtător de cuvânt la Apa Nova. Căderile de apă au ajuns la 53 de litri pe metru pătrat în zona Militari.

Vijelia din Capitală a creat probleme şi curselor aeriene.

"Au fost condiţii meteo deosebite la Aeroportul Otopeni şi Băneasa, patru curse au fost redirecţionate către Constanţa. Printre ele se numără cea de laTimişoara, Paris, Istabul. Cel care a creat probleme a fost vântul, însă este vorba de un cumul de factori care nu au permis decolarea în deplină siguranţă", a declarat, la Antena 3, Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt de la aeroportul Otopeni.

Alte judeţe care au primit avertizări de vijelii

O altă avertizare de vijelii a fost emisă, duminică seara, de meteorologi. Ea vizează centrul şi estul judeţelor Călăraşi şi Ialomiţa (inclusiv municipiile Slobozia şi Feteşti) şi sudul judeţelor Buzău şi Brăila. Avertizarea este valabilă între orele 21.00 şi 22.30. Se vor semnala vijelie, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici şi medii, averse cu caracter torenţial.

De avertizările meteorologilor nu au scăpat nici celelalte judeţe ale ţării. O avertizate de vijelie a fost emisă şi în estul judeţului Giurgiu, judeţul Ilfov (inclusiv municipiul Bucureşti), sudul judeţelor Dâmboviţa şi Prahova, vestul judeţelor Călăraşi şi Ialomiţa. Ploi torenţiale şi grindină sunt aşteptate între orele 19.40 şi 20.00.

De asemenea, o avertizare de cod portocaliu de vreme rea a fost emisă şi pentru judeţul Braşov. Avertizarea este valabilă în intervalul orar 18.40-20.00, pentru sud-estul Braşovului, în zona delimitată de localităţile Zărneşti-Râşnov, Cristian-Săcele, Prejmer-Sânpetru, Harman-Budila   Târlungeni-Teliu, Vama Buzăului-Măieruş-Feldioara.

În intervalul meţionat, se vor semnala descărcari electrice, averse de ploaie ce pot depăşi izolat 30 l/mp, grindină de dimensiuni mici şi medii, intensificări ale vântului.

O altă avertizare de vreme rea a fost dată şi pentru municipiul Giurgiu şi împrejurimi, valabilă de la 18.50 până la 20.30. În acest interval, sunt aşteptate intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni şi averse ce pot avea caracter torenţial.

Meteorologii au emis, duminică, şi o avertizare de vreme rea pentru judeţul Teleorman şi municipiul Braşov, valabilă între orele 17.00 şi 18.30.

Avertizarea vizează zona judeţului Teleorman, inclusiv municipiul Alexandria şi oraşele Roşiorii de Vede şi Videle, dar şi municipiul Braşov şi împrejurimile.

În intervalul menţionat se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, averse cu caracter torenţial şi grindină de dimensiuni mici şi medii.

×
Subiecte în articol: Teleorman Brașov vant grindina
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close