Antena 3 CNN Actualitate Un nou caz de malpraxis? La Bârlad un tânăr a murit după o operaţie de apendicită

Un nou caz de malpraxis? La Bârlad un tânăr a murit după o operaţie de apendicită

Un nou caz de malpraxis? La Bârlad un tânăr a murit după o operaţie de apendicită
10 Oct 2008   •   19:31

Suspiciune de malpraxis la Spitalul de Urgenţă Bârlad, unde un tânăr de 20 de ani a murit la două săptămâni după o banală operaţie de apendicită. Familia bărbatului dă vina pe medicul care l-a operat. Doctorul spune, însă, că nu are de ce să se simtă vinovat, mai ales că pacientul nu i-ar fi spus că suferă de o boală mortală.
Tânărul s-a internat, prima oară, pe 19 septembrie. A fost operat de apendicită şi, trei zile mai târziu, medicii i-au dat voie să plece acasă. La o săptămână după ce ieşise din spital, bărbatul avea dureri mari şi temperatură. A ajuns, din nou, la urgenţe, cu salvarea. Îngrijorată, mama i-a cerut explicaţii doctorului care îl operase. Medicul l-a operat din nou, însă tânărul adecedat la puţină vreme după aceea.
Mama băiatului susţine că i-a dat medicului un milion şi jumătate de lei vechi pentru operaţie, şi că după moartea tânărului, medicu i-a dat două înapoi pentru a avea cu ce să cumpere sicriu.
Oamenii din sat spun că tânărul nu este prima victimă a medicului, care ar mai fi operat două persoane decedate la scurt timp după operaţie.
Medicul are însă o altă explicaţie: tânărul ar fi suferit de SIDA, care i-a distrus imunitatea. Oficial, acest lucru nu poate fi confirmat însă până când nu apar rezultatele finale ale autopsiei.

Observator

×
Subiecte în articol: malpraxis Barlad SIDA
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close