Antena 3 CNN Actualitate Un nou caz de West Nile a fost confirmat la Sibiu

Un nou caz de West Nile a fost confirmat la Sibiu

Un nou caz de West Nile a fost confirmat la Sibiu
Sursa foto: Foto: davidicke.com
31 Aug 2010   •   11:13

Încă un caz confirmat de West Nile, virusul care a ucis până acum 2 români. Pacientul din judetul Sibiu a fost deja externat, după ce tratamentul administrat de medici a dat rezultate iar bărbatul de 77 de ani este acum în afara oricărui pericol. Alţi 8 români sunt ţinuţi sub observaţie.

Ministrul Sănătăţii a anunţat decesul a două persoane. Altele sunt sub observaţie după ce au fost pişcate de ţânţari. Şi medicii din Cluj şi Mureş au în atenţie două cazuri suspecte. Până acum, boala nu s-a manifestat la copii sau adolescenţi, ci doar la adulţi de peste 30 de ani.

Deocamdată, nu e cazul să ne temem de o eventuală epidemie - susţin specialiştii. Ministerul Sănătăţii a cerut convocarea de urgenţă a Comisiei de epidemiologie pentru supraveghere în spitale. Oficialii susţin că numai aşa vor putea depista rapid posibile cazuri de infestare cu West Nile.

Meningita West Nile este o boală infecţioasă care se transmite la om prin intermediul ţânţarilor, dar care nu se transmite direct, de la om la om. Virusul este comun în Africa, Asia Centrala si de Vest si Orientul Mijlociu.

În 1996, România s-a confruntat cu cea mai mare epidemie de meningită West Nile din Europa. Începand cu anul 1997, autorităţile sanitare au implementat un sistem de supraveghere al acestei infecţii.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Sibiu caz west nile
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close