Antena 3 Actualitate Un nou deces din cauza meningitei. Tânăra de 15 ani din Vaslui transferată în comă la un spital din Iași a murit!

Un nou deces din cauza meningitei. Tânăra de 15 ani din Vaslui transferată în comă la un spital din Iași a murit!

23 Apr 2019   •   19:29
Un nou deces din cauza meningitei. Tânăra de 15 ani din Vaslui transferată în comă la un spital din Iași a murit!  foto: Pexels.com

Adolescenta de 15 ani din Vaslui diagnosticată cu meningită meningococică și care a fost transportată în comă la Iași a murit în spital.  

Fata, care provenea dintr-un centru al Direcţiei pentru Protecţia Copilului, a fost internată inițial la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, cu suspiciune de colică renală.

La scurt minora a intrat în comă, fiind intubată și transferată de urgență la un spital de boli infecțioase din Iași. Decesul tinerei din Iași vine la scurt timp după cel al unei alte fete din București, ucisă în doar câteva ore săptămâna trecută de teribila boală.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat vineri, la Botoşani, că nu este cazul ca populaţia să intre în panică după cazul de meningită meningococică soldat cu decesul elevei de la Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" din Bucureşti, subliniind că există de la două până la cinci cazuri pe an din acest tip de meningită.

Pintea a declarat, vineri că acest caz este unul "nefericit", însă a precizat că numărul îmbolnăvirilor cu meningită meningococică nu depăşeşte, la nivel naţional, cinci cazuri pe an.

"Este o boală provocată de o bacterie care, din păcate, poate să ducă la moarte într-un timp destul de scurt. Este un caz nefericit. (...) Direcţia de Sănătate Publică a intervenit imediat în focar cu măsuri de profilaxie cu antibiotice pentru elevii din două clase şi profesorii care au intrat în contact cu această elevă. Menţionez că această bacterie se transmite prin aer, iar specialiştii spun că dezinfecţia şi aerul, aerisirea, omoară imediat această bacterie. Prin urmare, eu nu cred că este cazul să existe panică în rândul populaţiei. Există de la două până la cinci cazuri pe an din acest tip de meningită, aşa că nu putem vorbi de o vaccinare obligatorie sau vaccinare cuprinsă în Programul naţional de vaccinare a României", a afirmat ministrul Sănătăţii.

Sorina Pintea susţine că în momentul de faţă în România nu există un vaccin împotriva unei astfel de bacterii. Ea susţine că o compania internaţională a depus, la începutul lunii ianuarie, o solicitare pentru aducerea în România a unui vaccin împotriva meningitei meningococice.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close