Antena 3 CNN Actualitate Un nou dosar penal pe numele lui Adrian Năstase. Este cercetat pentru deţinere ilegală de muniţie

Un nou dosar penal pe numele lui Adrian Năstase. Este cercetat pentru deţinere ilegală de muniţie

Un nou dosar penal pe numele lui Adrian Năstase. Este cercetat pentru deţinere ilegală de muniţie
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    24 Aug 2012   •   16:38

Procurorii au deschis un nou dosar penal pe numele fostului premier Adrian Năstase.

Acesta este cercetat de procurorii Parchetului instanţei supreme pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în locuinţa lui anchetatorii au găsit, în urma tentativei de sinucidere, 399 de cartuşe, pentru care nu are autorizaţie.

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis neînceperea urmăririi penale în legătură cu incidentul din seara zilei de 20 iunie, cu ocazia punerii în aplicare a mandatului privind executarea pedepsei privative de libertate a închisorii aplicată lui Adrian Năstase.

"Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că gestul acestuia a fost voluntar, iar cei doi ofiţeri de poliţie au desfăşurat procedurile de punere în aplicare a mandatului de executare a pedepsei, conform dispoziţiilor procedurale", potrivit unui comunicat al Parchetului General remis presei vineri.   

Totodată, procurorii au dispus disjungerea din acest dosar a cauzei în care se efectuează cercetări faţă de Adrian Năstase sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

În cauza disjunsă, cercetările sunt în curs de derulare, pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Dacă va fi găsit vinovat, Adrian Năstase riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 8 ani.


×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close