Antena 3 CNN Actualitate Un nou record pentru Pasajul Basarab. Este singurul din Europa cu nod intermodal

Un nou record pentru Pasajul Basarab. Este singurul din Europa cu nod intermodal

Un nou record pentru Pasajul Basarab. Este singurul din Europa cu nod intermodal
Sursa foto: Foto: Intact Images
de N.B.    |    21 Oct 2011   •   17:30

Pasajul Basarab îşi mai adaugă un record în palmares. Este singurul din Europa care are nod intermodal. Adică, mai pe înţelesul nostru, are o staţie de călători complexă, care face legătura cu toate mijloacele de transport public: de la metrou, tramvai, autobuz, tren sau troleibuz. Atunci când va fi gata, peste 60 de mii de bucureşteni o vor folosi zilnic.

Pasajul a fost inaugurat de o jumătate de an. Dar la staţia de tramvai muncitorii încă mai lucrează. Mai au de finisat grilajele de protecţie, de reglat lifturile şi de setat scările rulante. Astfel, până să fie toate aranjamentele gata, tramvaiele trec prin staţie fără să oprească.

Lucrările la staţia de tramvai au durat mai mult decît la restul pasajului din cauza complexităţii construcţiei. Peroanele de peste 50 de metri lungime au lifturi şi scări rulante pentru transportul călătorilor.

Prin transformări vor trece şi peroanele Gării de Nord. Unele dintre ele vor fi înlocuite cu trotuare rulante, asemeni celor din aeroporturi.

Trotuarele rulante care îi vor transporta pe călători de la casele de bilete din gară şi pînă la staţia de tramvai de pe pasajul Basarab vor fi montate pînă la sfîrşitul anului. Amenajarea staţiei de tramvai de pe pasaj, cu tot cu lifturi şi trotuare rulante a costat aproape patru milioane de euro.

×
Subiecte în articol: record gara de nord
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close