Antena 3 CNN Actualitate Un nou scandal alimentar zguduie România. Am exportat fructe de pădure cu virus hepatic A

Un nou scandal alimentar zguduie România. Am exportat fructe de pădure cu virus hepatic A

Un nou scandal alimentar zguduie România. Am exportat fructe de pădure cu virus hepatic A
Sursa foto: Foto: cocktailsoftheworld.com
de M.Z.    |    19 Iun 2013   •   09:07
După carne de cal vândută drept carne de vită, un nou scandal, în care este implicată şi România, zguduie industria alimentară din Uniunea Europeană. 

Italienii au găsit virusul hepatic A în fructe de pădure congelate venite din ţara noastră, Bulgaria şi Polonia. Întregul lot a fost retras rapid de piaţă. 

Alerta alimentară pe acest subiect, introdusă în Rapid Alert System for Food Products pe 30 mai, vizează un lot de fructe de pădure congelate care, potrivit informaţiilor actualizate luni, 17 iunie, a fost retras de la comercializare în Italia.


Consumul de alimentele contaminate cu acest virus conduce la îmbolnăvirea ficatului de hepatita A. Hepatita de tip A este o boala infecţioasă cauzată de acest virus, care se transmite prin alimente şi apă contaminată, având o perioadă de incubaţie între 15 şi 45 de zile.

Primele simptome: oboseală, stare de slăbiciune, anorexie, greaţă, vărsături, durere abdominală şi, mai rar, febră urmată de dureri de cap, erupţii cutanate şi diaree. După 1-2 săptămâni de la debutul bolii hepatice, se poate instala şi icterul.



 

×
Subiecte în articol: Gheorghe Mencinicopschi
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close