Antena 3 Actualitate Un nou tip de înşelătorie începe să facă victime în România

Un nou tip de înşelătorie începe să facă victime în România

20 Dec 2015   •   00:04
Un nou tip de înşelătorie începe să facă victime în România foto: freeimages.com/Rene Asmussenfoto

Agenţiile care le promit clientelor că le fac fotomodele au apărut în multe oraşe din ţară. Spre exemplu, în Piteşti o firmă cu sediul în Bucureşti "racolează” fete de pe stradă şi le convinge că le face fotomodele, scrie ziarobiectiv.ro.

Lucrurile sunt simple. Acestora li se spune că vor face un album foto şi că fotografiile vor fi puse pe un site pe care intră firmele de publicitate să îşi aleagă modele pentru reclame. Aceste lucruri nu se întâmplă gratis ci în schimbul unei sume de bani.

Pentru început fetele trebuie să achite 70 lei, taxă de înscriere, mai apoi 100 de euro când încep şedinţa foto şi la sfârşit când ridică albumul încă 100 de euro.

Numai că, pe parcurs fetele şi-au dat seama că au fost păcălite şi au depus reclamaţii la OPC. Prea târziu, deoarece acestea au semnat un contract, iar prin contract firma de fapt asta îşi asumă, să le facă poze şi să le pună pe un site.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close