Antena 3 CNN Actualitate Un olimpic la fizică din Baia Mare, picat la BAC din greşeală

Un olimpic la fizică din Baia Mare, picat la BAC din greşeală

Un olimpic la fizică din Baia Mare, picat la BAC din greşeală
Sursa foto: Foto: INTACT Images
05 Iul 2011   •   20:39

Un liceean din Baia Mare, olimpic la fizică, a fost respins din greşeală la BAC, după ce i s-a trecut nota 2, 20 în loc de 9, 20 la fizică, relatează Mediafax.

Elevul fusese şi admis la Facultatea de Fizică din Cluj-Napoca, de la UBB, încă din primăvară, pe baza rezultatelor obţinute la olimpiadă. Eroarea a fost ulterior remediată.

"Eroarea s-a produs în momentul în care s-au trecut notele de pe lucrare în catalog. S-a dictat 9,20 şi cel care a trecut în catalog a înţeles 2,20, probabil fiind într-o succesiune de note mici de 2 şi 3. A fost o eroare umanã generatã de faptul cã era târziu, s-a lucrat mult şi a fost mult stres. În urma sesizãrii, inspectoratul a dispus sã se verifice toate lucrãrile, respectiv corespondenţa dintre nota de pe lucrare şi cea din catalog. [...] pe lângã elevul cu nota la fizicã am descoperit alte douã situaþii. Un elev a fost notat cu o notã mai micã, altul cu una mai mare decât cea realã, fãrã efecte asupra promovãrii însã", a explicat Filip Pavel, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş.

 

×
Subiecte în articol: olimpic fizica Baia Mare bac nota
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close