Antena 3 Actualitate Un olimpic la fizică din Baia Mare, picat la BAC din greşeală

Un olimpic la fizică din Baia Mare, picat la BAC din greşeală

05 Iul 2011   •   20:39
Un olimpic la fizică din Baia Mare, picat la BAC din greşeală
Sursa foto: Foto: INTACT Images

Un liceean din Baia Mare, olimpic la fizică, a fost respins din greşeală la BAC, după ce i s-a trecut nota 2, 20 în loc de 9, 20 la fizică, relatează Mediafax.

Elevul fusese şi admis la Facultatea de Fizică din Cluj-Napoca, de la UBB, încă din primăvară, pe baza rezultatelor obţinute la olimpiadă. Eroarea a fost ulterior remediată.

"Eroarea s-a produs în momentul în care s-au trecut notele de pe lucrare în catalog. S-a dictat 9,20 şi cel care a trecut în catalog a înţeles 2,20, probabil fiind într-o succesiune de note mici de 2 şi 3. A fost o eroare umanã generatã de faptul cã era târziu, s-a lucrat mult şi a fost mult stres. În urma sesizãrii, inspectoratul a dispus sã se verifice toate lucrãrile, respectiv corespondenţa dintre nota de pe lucrare şi cea din catalog. [...] pe lângã elevul cu nota la fizicã am descoperit alte douã situaþii. Un elev a fost notat cu o notã mai micã, altul cu una mai mare decât cea realã, fãrã efecte asupra promovãrii însã", a explicat Filip Pavel, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş.

 

×
Subiecte în articol: olimpic fizica Baia Mare bac nota

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close