Antena 3 CNN Actualitate Un om de afaceri, audiat în dosarul judecătorilor corupţi. Iosif Armaş a fost la DNA

Un om de afaceri, audiat în dosarul judecătorilor corupţi. Iosif Armaş a fost la DNA

Un om de afaceri, audiat în dosarul judecătorilor corupţi. Iosif Armaş a fost la DNA
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    27 Mai 2014   •   09:59

Omul de afaceri Iosif Armaş a fost audiat de procurorii DNA în dosarul celor patru judecători acuzaţi de luare de mită pentru intervenţii în dosare de insolvenţă

Numele omului de afaceri apare în documentele anchetatorilor în legătură cu insolvenţa uneia dintre firmele sale. Potrivit procurorilor, judecătorul Mircea Moldovan l-ar fi avertizat pe Armaş referitor la intenţia creditorilor privind insolvenţa firmei controlate de el. 
 
Drept răsplată, omul de afaceri i-ar fi trimis magistratului un pachet cu mai multe kilograme de carne de vită şi miel.

În 2010, o altă firmă controlată de Armaş s-ar fi salvat de la insolvenţă, în mod miraculos. 
 
Judecătorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Rovenţa şi Ciprian Sorin Viziru au fost arestaţi preventiv în dosarul insolvenţei de la Astra Asigurări.

Judecătorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Rovenţa şi Ciprian Sorin Viziru, toţi de la Tribunalul Bucureşti - Secţia a VII-a civilă, au fost reţinuţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în noaptea de luni spre marţi, după ce Consiliul Superior al Magistraturii a încuviinţat luarea de măsuri preventive în cazul lor.
 
Mircea Moldovan este acuzat de cinci infracţiuni de luare de mită, dintre care una în formă continuată (patru acte materiale) şi abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, Ion Stanciu de luare de mită în formă continuată (două acte materiale), iar Elena Rovenţa şi Ciprian Sorin Viziru de luare de mită.

Cei patru judecători de la Tribunalul Bucureşti au cerut bani, carne, făină, cherestea şi haine

×
Subiecte în articol: luare de mita
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close