Antena 3 CNN Actualitate Un om de afaceri dintr-un dosar celebru acuză din penitenciar că e victima înscenării Binomului

Un om de afaceri dintr-un dosar celebru acuză din penitenciar că e victima înscenării Binomului

Un om de afaceri dintr-un dosar celebru acuză din penitenciar că e victima înscenării Binomului
Sursa foto: Foto: luju.ro
de M.Z.    |    19 Apr 2017   •   17:27

Omul de afaceri Gheorghe Ceteraş acuză din penitenciar că e victima înscenării Binomului, potrivit Luju.ro.

"Procurorul DNA Iulian Nica mi-a deschis dosar de trafic de influenţă după ce l-am reclamat la CSM că a încercat să mă determine să denunţ în fals că aş fi dat mită unor judecători, 2-3 milioane euro. Am fost revoltat de şantajul exercitat asupra mea şi de siguranţa cu care mi-a transmis, mie şi avocatului meu, că el e prieten cu Kovesi şi Iacob".

Gheorghe Ceteraş este deţinut în prezent în Penitenciarul Ploieşti, în executarea unei pedepse de trei ani de închisoare pentru trafic de influenţă. El a solicitat revizuirea hotărârilor sale de condamnare după ce, la începutul acestui an, Înalta Curte a declarat viciate înregistrările audio folosite în dosarul Paltin Sturdza şi în dosarul său, întrucât acestea au denaturat cuvintele şi au fost prelucrate de SRI, care nu este organ de urmărire penală.

Gheorghe Ceteraş a intrat în vizorul DNA în 2011, după ce a cumpărat drepturile litigioase pentru o suprafaţă de pădure de peste 5000 hectare din zona Buzău, pe care a vândut-o după intrarea în posesie cu un profit considerabil. 

A fost cercetat de DNA şi a primit NUP în 2012, stabilindu-se că tranzacţia a fost legală. 

În cazul altei afaceri similare, a devenit ţinta procurorilor DNA Ploieşti, Lucian Onea şi Cerasela Răileanu, şi arestat la cererea procurorului Onea în noiembrie 2014. 

În paralel, i s-a deschis un alt dosar penal, conexat fără justificare la vestitul dosar de retorcedări de păduri al fostului secretar general al Guvernului Viorel Hrebenciuc, dosar instrumentat de procurorul Iulian Nica de la DNA Braşov.

Gheorghe Ceteraş a reclamat autorităţilor - fără succes - că arestarea şi condamnarea sa sunt rezultatul unor abuzuri şi că anchetatorii DNA i-au făcut cele două dosare în scopul de a-l determina să denunţe în fals că ar fi dat mită unor judecători de la Tribunalul Sfântu Gheorghe, cereri pe care le-a refuzat cu motivarea că nu îi cunoaşte pe respectivii judecători şi că nu poate accepta să facă ce i se cere. 

"Dacă nu vrei să dai, îţi deschidem dosar de trafic de influenţă că te-ai întâlnit cu Paltin Sturdza", spune Gheorghe Ceteraş că l-au ameninţat anchetatorii.

Cazul a fost prezentat miercuri, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close