Antena 3 CNN Actualitate Un ONG solicită explicaţii despre mandatul semnat în alb de Monica Macovei

Un ONG solicită explicaţii despre mandatul semnat în alb de Monica Macovei

Un ONG solicită explicaţii despre mandatul semnat în alb de Monica Macovei
Sursa foto: macovei
28 Apr 2009   •   22:34

Fundaţia Societatea Civilă pentru Reformă Morală a trimis o scrisoare deschisă liderului PDL, Emil Boc, şi ministrului justiţiei, Cătălin Predoiu, prin care se solicită informaţii suplimentare privind mandatul de percheziţie semnat în alb de fostul procuror Monica Macovei. Solicitarea survine în urma faptului că în ciuda acestei sesizări, Monica Macovei este actual candidat la alegerile europarlamentare din partea PDL.

La cele două scrisori a fost ataşată şi o copie a mandatului în alb.

?Având în vedere declaraţiile Dvs. conform cărora partidul pe care îl prezidaţi reprezintă ?o formulă profesionistă, ce răspunde intereselor României de a avea la Bruxelles oameni care să reprezinte cu cinste, demnitate şi mult profesionalism interesele ţării", dorim să ne oferiţi o poziţie oficială referitoare la eligibilitatea candidaturii doamnei Monica Macovei în contextul în care, în calitate de procuror, domnia sa a emis - dupa dovezile existente - un mandat de percheziţie în alb, acţiune ilegală în orice stat de drept? se arată în scrisoarea către liderul PDL.

În urmă cu o săptămână, Societatea Civilă pentru Reformă Morală a dat publicităţii ?Lista neagră a candidaţilor pentru Parlamentul European", document ce cuprinde 17 candidaţi consideraţi nerecomandabili pentru funcţia de europarlamentar, printre care şi Monica Macovei, despre care există informaţii că în 1984 ar fi emis un mandat de arestare în alb, acţiune ilegală în orice stat de drept şi cu consecinţe deosebit de grave. În acest sens, organizaţia cere ministrului justiţiei să confirme sau sa infirme, pe baza unei anchete, existenţa mandatului de percheziţie emis în alb.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Monica Macovei Emil Boc
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close