Un orb, nevoit să folosească un şnur cu clopoţei din lipsă de bani de îngrijitor

11 Aug 2010   •   10:48
Un orb, nevoit să folosească un şnur cu clopoţei din lipsă de bani de îngrijitor Foto: Antena 3

Un bărbat orb din Râmnicu Sărat nu beneficiază de îngrijire permanentă deşi legea îi dă dreptul. Sărăcia împiedică autorităţile locale să-i plătească un însoţitor. Lăsat nesupravegheat, bătrânul a căzut în curte. A fost găsit de vecini la timp. Speriat, fiul i-a montat în curte un cablu cu clopoţei care să-l ghideze atunci când vrea să iasă din casă.

Bărbatul în vârstă de 84 de ani şi-a pierdut complet vederea anul trecut. Medicii i-au dat certificat de handicap gradul 1, iar nora bătrânului a depus cerere pentru a deveni însoţitor permanent.

Rămas singur acasă, bătrânul a căzut şi s-a lovit destul de rău. L-au găsit vecinii în curte. Au mai făcut o încercare la Primărie. Fără succes. Reprezentanţii administraţiei locale susţin că nu mai au bani pentru asistenţii persoanelor cu handicap. Nici cei aflaţi în plată nu şi-au primit drepturile de 4 luni.

Fiul bătrânului a găsit o soluţie de compromis. A legat un cablu de la un capăt la celălalt al curţii, prevăzut cu clopoţei, care să-l ajute să se ghideze.

Antena 3

x close