Antena 3 CNN Actualitate Un orb, nevoit să folosească un şnur cu clopoţei din lipsă de bani de îngrijitor

Un orb, nevoit să folosească un şnur cu clopoţei din lipsă de bani de îngrijitor

Un orb, nevoit să folosească un şnur cu clopoţei din lipsă de bani de îngrijitor
Sursa foto: Foto: Antena 3
11 Aug 2010   •   10:48

Un bărbat orb din Râmnicu Sărat nu beneficiază de îngrijire permanentă deşi legea îi dă dreptul. Sărăcia împiedică autorităţile locale să-i plătească un însoţitor. Lăsat nesupravegheat, bătrânul a căzut în curte. A fost găsit de vecini la timp. Speriat, fiul i-a montat în curte un cablu cu clopoţei care să-l ghideze atunci când vrea să iasă din casă.

Bărbatul în vârstă de 84 de ani şi-a pierdut complet vederea anul trecut. Medicii i-au dat certificat de handicap gradul 1, iar nora bătrânului a depus cerere pentru a deveni însoţitor permanent.

Rămas singur acasă, bătrânul a căzut şi s-a lovit destul de rău. L-au găsit vecinii în curte. Au mai făcut o încercare la Primărie. Fără succes. Reprezentanţii administraţiei locale susţin că nu mai au bani pentru asistenţii persoanelor cu handicap. Nici cei aflaţi în plată nu şi-au primit drepturile de 4 luni.

Fiul bătrânului a găsit o soluţie de compromis. A legat un cablu de la un capăt la celălalt al curţii, prevăzut cu clopoţei, care să-l ajute să se ghideze.

Antena 3

×
Subiecte în articol: orb batran
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close