Antena 3 CNN Actualitate Un ordin al Ministerul Educației provoacă dispariția programelor after-school. Reacția părinților

Un ordin al Ministerul Educației provoacă dispariția programelor after-school. Reacția părinților

Un ordin al Ministerul Educației provoacă dispariția programelor after-school. Reacția părinților
Sursa foto: foto: pixabay.com
22 Sep 2016   •   22:54

Dupa ce ani la rand pareau ca infloresc, programele after-school, initiate de scoli, au inceput sa dispara, spre regretul parintilor.
Ministerul Educatiei impune o metodologie severa care interzice plata suplimentara a profesorilor supraveghetori. Cum nimanui nu-i convine sa se ocupe de cei mici gratuit, intreaga poveste se muta in mediul privat. potrivit stirileprotv.ro.

Pana acum, dascalii primeau bani de la asociatia de parinti si, in unele cazuri, plateau o chirie scolii. Directorilor le e greu sa recunoasca in fata parintilor ca pana acum dascalii au incasat diverse sume la limita legii. Prefera sa spuna ca profesorii nu mai au timp de afterschool sau ca in scoala nu exista spatiu.

Scolile care nu au propriul program afterschool nu au voie nici sa inchirieze sali de clasa altora dornici sa intreprinda o asemenea afacere. Astfel ca invatatoarele au ajuns sa ia copiii acasa sau caute solutii in alta parte.

Mutarea afterschoolului de la scoala in spatii private aduce insa si o crestere de costuri. Daca in anii trecuti parintii plateau trei-patru sute de lei pentru un copil, acum dau dublu.

×
Subiecte în articol: Ministerul Educației
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close