Antena 3 CNN Actualitate Un pilot român cere interzicerea aplauzelor la aterizare (VIDEO)

Un pilot român cere interzicerea aplauzelor la aterizare (VIDEO)

Un pilot român cere interzicerea aplauzelor la aterizare (VIDEO)
Sursa foto: aterizare
12 Oct 2009   •   09:10


Un pilot a cerut Autorităţii Aeronautice Civile din România ca aplauzele de la fiecare aterizare să fie interzise. Pilotul spune că aplauzele îi deranjează pe unii pasageri dar mai ales pe piloţi.

Pilotul care a cerut interzicerea aplauzelor susţine că acest lucru ar duce la instituirea unor reguli de bună practică în avioane.

"La fel cum fumatul sau nepurtatul centurii de siguranţă la decolare şi aterizare sunt interzise, ar fi poate indicat să se recomande pasagerilor să nu aplaude la aterizare, cu excepţia situaţiilor deosebite. Până la urmă, nimeni nu aplaudă un conductor de tren când nimereşte gara sau un şofer de autobuz când parchează lângă bordură", îşi motivează pilotul ideea.

În plus, el crede că aplauzele le pot distrage atenţia piloţilor sau pot împiedica echipajul să transmită mesaje importante. Pilotul este contrazis, însă, chiar de un coleg de breaslă.

Reprezentanţii Autorităţii Aeronautice Civile recunosc că iniţiativa este una ciudată, dar spun că decizia ţine de politica fiecărei companii aeriene.

Părerile românilor sunt şi ele împărţite. În timp ce unii consideră că iniţiativa pilotului este binevenită, alţii o resping din start.

După ce pilotul va strânge un număr suficient de semnături, el va depune petiţia la Autoritatea Aeronautică Civilă.



Antena 3


×
Subiecte în articol: pilot
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close