Antena 3 CNN Actualitate Un poliţist a fost arestat după ce a luat mită de la o persoană cercetată

Un poliţist a fost arestat după ce a luat mită de la o persoană cercetată

Un poliţist a fost arestat după ce a luat mită de la o persoană cercetată
05 Mar 2014   •   16:53

Un poliţist de la IPJ Ilfov a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, miercuri, fiind acuzat de trafic de influenţă după ce a primit 50.000 lei de la un denunţător pe care l-a lăsat să creadă că l-ar putea ajuta într-un dosar penal, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).
   
Procurorii din cadrul DNA - Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a inculpatului Alin-Narcis Pascariu, lucrător de poliţie în cadrul  IPJ Ilfov, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, informează MEDIAFAX.
   
Potrivit anchetatorilor, în 2013, Alin-Narcis Pascariu, poliţist în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Ilfov, a primit 50.000 lei în trei tranşe, respectiv de 5.000 de lei, 15.000 de lei şi 30.000 de lei, de la un denunţător, lăsând să se înţeleagă că ar putea să intervină pe lângă ofiţerul de poliţie din cadrul aceluiaşi inspectorat care efectua ancheta în dosarul penal în care denunţătorul era cercetat pentru fapte de evaziune fiscală, astfel încât acesta din urmă să primească o soluţie favorabilă. 
   
"În cele din urmă însă, denunţătorul a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală", mai precizează sursa citată.
   
Pascariu a fost prezentat, miercuri, la Tribunalul Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, care a fost admisă miercuri de instanţă.

×
Subiecte în articol: Ilfov
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close