Antena 3 CNN Actualitate Un poliţist de la Serviciul de Arme Bucureşti, ridicat de procurori. Este acuzat că face parte dintr-o reţea de şantaj

Un poliţist de la Serviciul de Arme Bucureşti, ridicat de procurori. Este acuzat că face parte dintr-o reţea de şantaj

Un poliţist de la Serviciul de Arme Bucureşti, ridicat de procurori. Este acuzat că face parte dintr-o reţea de şantaj
Sursa foto: Foto: Foto: policelink.monster.com
20 Dec 2011   •   12:08
Un poliţist de la Serviciul de Arme Bucureşti a fost ridicat de procurori. El este acuzat că face parte dintr-o reţea de şantaj. Alte şapte persoane au fost duse la audieri. Prejudiciul a fost estimat la un milion de euro. Şantajiştii sunt acuzati că au cerut unui afacerist să le plătească sume considerabile de bani. Ei au refuzat să îi restituie omului de afaceri trei maşini de lux.

Anchetatorii au stabilit că Ciucă Aurelian, împreună cu Tinichez Ovidiu, Sburlea Emil, Stoica Leonard-Dumitru, Nae Radu, Stan Cristian, Năstase Dumitru şi Gîlice Tomiţă-Ştefan au determinat, prin violenţă şi ameninţare, un administrator al trei companii de construcţii să le plătească în mod constant sume considerabile de bani, cu titlul de împrumut şi dobânzi nedatorate în realitate.

Victima a fost ameninţată şi agresată constant de către membrii grupării şi a încheiat astfel contractele de împrumut cu garanţie imobiliară. Afaceristul le-a plătit acestora, în numerar sau prin virament în conturi bancare, diferite sume de bani, informează Mediafax.

Activitatea infracţională a fost sprijinită de către Nae Radu, agent principal în cadrul DGPMB - Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase. Acesta a furnizat învinuiţilor date cu caracter confidenţial, din bazele naţionale de date.

În plus, acuzaţii au folosit fără drept şi au refuzat să restituie trei autoturisme, mărcile Porsche Cayenne, Volkswagen Touareg şi BMW Z4, achiziţionate în leasing de către partea vătămată.

Prejudiciul a fost estimat la peste 1.000.000 de euro.


 









×
Subiecte în articol: om de afaceri procurori politist
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close