Antena 3 CNN Actualitate Un premiu de aur pentru o groapă de gunoi. Sute de mii de români trăiesc "pe-un picior de iad"

Un premiu de aur pentru o groapă de gunoi. Sute de mii de români trăiesc "pe-un picior de iad"

Un premiu de aur pentru o groapă de gunoi. Sute de mii de români trăiesc "pe-un picior de iad"
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    14 Apr 2013   •   22:22

Un premiu de aur pentru o groapă de gunoi. Echipa emisiunii "În premieră", de la Antena 3,  a câştigat, în această săptămână, premiul pentru cea mai bună imagine pentru reportajul "Pe-un picior de Iad", semnat Carmen Moise - reporter, Cristian Tamas - operator şi Lenard Zsolt - editor. 

Urmăriţi, în videoul de mai sus, varianta scurtă a materialului premiat.

Antena 3 a fost premiată alături de cele mai bune televiziuni din întreaga lume, în cadrul unei ceremonii care a avut loc pe 9 aprilie. Carmen Avram şi echipa emisiunii „În premieră” au fost desemnaţi câştigători la New York Festivals World’s Best Television & Film 2013.


Ancheta-reportaj „Pe-un picior de iad” prezintă condiţiile mizere în care trăiesc oamenii de la marginea oraşului Baia Mare.

În România există sute de mii de oameni care trăiesc "pe-un picior de iad", ca acum un secol. Într-o sărăcie lucie, inimaginabilă, există o Românie lângă o groapă de gunoi, care plânge şi îndură un trai mizer.

Cea mai mare comunitate de romi de la marginea oraşului Baia Mare trăieşte în case cu şobolani, fără curent, fără apă, fără siguranţa zilei de mâine. De bani nici nu încape vorba.

Oamenii nu au buletine, copiii nu au certificate de naştere. Sunt ai nimănui şi se hrănesc cu mâncare găsită la gunoi.



×
Subiecte în articol: In premiera
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close