Antena 3 CNN Actualitate Un preot afacerist din Caraş Severin a lăsat sătenii fără apă potabilă

Un preot afacerist din Caraş Severin a lăsat sătenii fără apă potabilă

Un preot afacerist din Caraş Severin a lăsat sătenii fără apă potabilă
Sursa foto: Foto: dpweb.weblog.ro
15 Apr 2011   •   15:08

Un preot tulbură apele, la propriu, într-un sat din Caraş Severin. Bărbatul are o carieră de calcar în zonă. În urma exploatării, apa pârâului care trece prin localitate nu mai poate fi folosită pentru că este murdară.

Oamenii spun că animalele nu mai pot fi adăpate şi că peştii au murit. Până şi apa din fântâni a devenit imposibil de băut, spun aceştia.

Porunca "Iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi" nu cântăreşte prea mult în ochii preotului Petru Rosoca. De când a devenit proprietarul carierei de calcar de lângă satul Căvăran, oamenii se plâng că au rămas fără apă.

Localnicii spun că mâlul a ajuns chiar şi în fântâni. Ei au făcut nenumărate plângeri la autorităţile din Caraş Severin în speranţa că se va suspenda activitatea carierei. Preotul crede că sătenii sunt invidioşi.

"În România, când cineva face o afacere, cel care nu vrea să muncească ar vrea să intre în posesia celui ce are, care ştie cum se câştigă un ban exploatând, făcând licenţe, permise, autorizaţii de mediu", a spus preotul Petru Rosocha, cel care este şi directorul firmei.

Inspectorii de la Garda de Mediu au făcut o vizită la carieră şi au dat o amendă de 2.000 de lei, pentru că pământul a ajuns în apă în urma exploatării.

"S-a dispus sistarea oricăror lucrări şi evacuarea sterilului care afectează albia până la 5 mai", a declarat Marius Cârpean, comisar-şef la Garda de Mediu din Caraş Severin.

Dacă nu va respecta condiţiile impuse de autorităţi, preotul riscă să se aleagă cu dosar penal.

 

×
Subiecte în articol: preot exploatare parau Caras Severin
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close