Antena 3 CNN Actualitate Un preot celebru, cuvinte dure pe tema dramei familiei Bodnariu: Dacă ne ducem copiii la bordeluri legale, suntem părinți buni?

Un preot celebru, cuvinte dure pe tema dramei familiei Bodnariu: Dacă ne ducem copiii la bordeluri legale, suntem părinți buni?

Un preot celebru, cuvinte dure pe tema dramei familiei Bodnariu: Dacă ne ducem copiii la bordeluri legale, suntem părinți buni?
Sursa foto: foto: Facebook
15 Ian 2016   •   19:09

Părintele sibian Constantin Necula scrie despre cazul Bodnariu, românii cărora autoritățile norvegiene le-au luat copiii.

"Dacă îi lăsăm să fie educați asupra egalității de gen și îi și provocăm să facă sex cât mai des și mai protejat, dacă se droghează cu droguri aprobate de stat, citesc reviste porno și merg la bordeluri protejate de finațiștii lucizi ai statului, dacă devin delatori împotriva propriilor părinți și bunici vom primi premiul Barnevernet pentru educație? Mă gândesc: oare dacă îți duci copiii noaptea la demonstrații de stradă unde se înjură instituții și oameni, unde argoul de galerie de fotbal este la putere și unde sunt prezente undele manipulării ești un tată bun, responsabil? Mă refer strict la copii, nu la adolescentul care are el însuși puterea de a te chema cu el. Nu, la copilul care trebuie să doarmă liniștit la vremea știrilor de seară și neliniștilor noastre de noapte.

O spun cu toată responsabilitatea. Nu avem dreptul ca părinți să ne bruscăm ori să ne violentăm copiii. Pe nimeni dintre aceia care ne sunt familie, mică ori mare, socială. Ideea că bătaia e ruptă din Rai e una din prostiile apocrifului în cultura creștină și educațională. De fapt accentul spusei este altul: Bătaia e ruptă din Rai, în sensul că e o ruptură din rai, o rupere din Rai. E o ruptură în veșmântul de lumină al raiului. Adică nu are nici o legătură cu Raiul și nici nu-l poate aduce în mijlocul familiei. Poate că tot ce scriem ori vorbim zilele acestea ne vor învăța și ce este raiul familial: tata, mama, copiii. Într-o liniște venită din siguranța zilei de mâine și harul lui Dumnezeu".

Mai multe, pe republica.ro.

×
Subiecte în articol: Cazul Bodnariu Constantin Necula
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close