x close

Un preot din Bacău îngroapă pe banii lui morţii părăsiţi la morgă. Le face actele, le cumpără sicrie şi îi înmormântează creştineşte

22 Apr 2017   •   10:24
Un preot din Bacău îngroapă pe banii lui morţii părăsiţi la morgă. Le face actele, le cumpără sicrie şi îi înmormântează creştineşte

Preotul Gabriel Radu-Ichim slujeşte pentru surzi la biserica Acoperământul Maicii Domnului din Bacau si a uimit pe toata lumea cu gestul sau. El obişnuieşte să îngroape pe banii lui morţii părăsiţi la morga Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bacău. Acesta a suportat toate cheltuielile înmormântărilor si le face şi slujbe celor decedaţi, dar şi praznice.

Preotul paroh băcăuan a îngropat, anul trecut, într-o săptămână, nu mai puţin de cinci oameni care erau uitaţi de familii, de peste un an, pe rafturile de la morgă. Unii dintre ei erau oameni au străzii, decedaţi în condiţii suspecte şi nerevendicaţi de nimeni. Unul dintre cadavre se afla în frigidere de la morgă din luna octombrie a anului 2014, iar în acest timp nimeni nu s-a interesat de el.

Pentru că legea nu obligă rudele să se ocupe de înmormântarea rudelor, se ajunge, uneori, la situaţii în care morţii sunt lăsaţi chiar şi doi ani pe rafturile de la morga spitalelor.

Preotul din Bacău s-a ocupat de actele necesare scoaterii trupurilor din frigidere, a vorbit cu familiile celor decedaţi, a cumpărat sicrie şi alte obiecte trebuincioase înmormântării creştineşţi, a tocmit gropari şi a făcut slujbe pentru cei trecuţi în lumea celor drepti. Totul, spune el, din datorie creştinească.

Citeşte mai multe despre:

preot inmormantare acte bani morti
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati