Antena 3 CNN Actualitate Un preot face exorcizări în biserică, iar în timpul liber cântă muzică populară

Un preot face exorcizări în biserică, iar în timpul liber cântă muzică populară

Un preot face exorcizări în biserică, iar în timpul liber cântă muzică populară
Sursa foto: Foto: Videonews
de M.Z.    |    07 Sep 2012   •   23:55

Biserica adună în jurul ei milioane de enoriaşi datorită credinţei puternice a românilor şi a nevoii de spiritualitate. Sunt preoţi care slujesc cu har şi dăruire, dar şi cazuri izolate unde se încalcă practicile ortodoxe. E şi cazul unui preot din Târgu Mureş. 

La o biserică din Moşuni, Mureş, două femei citesc cu voce tare în faţa Sfintelor Uşi dintr-o carte de rugăciuni, contrar canoanelor bisericeşti. Slujitorul Domnului care are lăcaşul în grijă n-are nimic împotriva practicii. Preotul paroh e dincolo de uşile altarului - aude şi ştie tot ce se petrece la doi metri de el. Ştie şi că un alt preot adună daruri de la credincioşi. 

E o ceremonie care are loc în fiecare zi de vineri. Sute de oameni stau la rând pentru a lăsa la altar făină, ulei, vin şi pomelnice, ca apoi, după o zi de aşteptare, să asiste la exorcizările de la miezul nopţii.

Vineri noaptea, la ora 12, se zic dezlegări, potrivit unui reportaj filmat cu camera ascunsă. Cea mai importantă regulă e însă darul. Fără el nu se vine la biserică. Cine vrea să se spovedească plăteşte. În cazul în care vrea să stea de vorbă cu preotul, trebuie alte daruri în valoare de cel puţin 14 lei.

Sute de credincioşi cumpără daruri doar pentru a ajunge la părintele Cristian Pomohaci, doar că preotul e scump la vedere şi la vorbă.

În plus, biserica nu e singura sursă de venit a preotului. Atunci când nu e în casa Domnului, părintele cântă muzică populară şi merge la petreceri.

Preotul nu a vrut să comenteze ceea ce se întâmplă la biserica din sat şi nici să vorbească despre activităţile extrabisericeşti. Acest lucru ne-a comunicat mâna dreaptă a feţei bisericeşti, după ce am solicitat un interviu.

Urmăriţi, mai jos, un material filmat cu camera ascunsă


×
Subiecte în articol: biserica cantaret
Parteneri
Accident extrem de grav în Teleorman între două autocare și un TIR!
x close