Antena 3 CNN Actualitate Un primar din Gorj a ratat bacul din cauza campaniei electorale

Un primar din Gorj a ratat bacul din cauza campaniei electorale

Un primar din Gorj a ratat bacul din cauza campaniei electorale
Sursa foto: Foto: Videonews
de M.Z.    |    12 Iun 2012   •   21:30

În România e mai uşor să ajungi primar decât să iei bacalaureatul. Deşi are 50 de ani, un primar din Gorj a ratat examenul maturităţii din cauza campaniei electorale.

Prea ocupat cu alegerile, Ion Bîrcă nu a reuşit să termine clasa a XIII- a la seral. A reuşit însă, să obţină un al doilea mandat de edil, dar cu preţul unei corigenţe.

Din toate calităţile necesare unui bun primar, Ion Bîrcă, proaspăt reînscăunat în fruntea comunei Turburea, le are cam pe toate, spune el. Un singur lucru îi lipseşte - o diplomă de bacalaureat.

Primarul recunoaşte că a încercat să termine liceul la insistenţele familiei și chiar a învăţat mai mulţi ca alţii. A ajuns în clasa a XIII-a la seral, iar anul acesta ar fi trebuit să dea bacul. Dar campania electorală şi tocitul cărţilor nu sunt o combinaţie reuşită.

”Nu mi-am încheiat situația să vă spun, și care-i treaba? Nici nu m-am mai dus. Vă dați seama, aici ai treabă nonstop, era și an electoral”, susține Ion Bîrcă, primarul comunei Turburea din Gorj.

Aşa că în loc de o diplomă de absolvire, primarul licean s-a ales cu o corigenţă. Ceea ce înseamnă că o dipolimă de bacalaureat nu va atârna prea curând pe pereţii biroului din primărie.

Primarul licean mai are o şansă la bacalaureatul din toamnă. Până atunci, promite că se va pune cu burta pe carte.




×
Subiecte în articol: Gorj primar campanie electorala
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close