Antena 3 CNN Actualitate Un primar din Gorj s-a dat singur în judecată şi a câştigat plata unui spor de 75% din salariu

Un primar din Gorj s-a dat singur în judecată şi a câştigat plata unui spor de 75% din salariu

Un primar din Gorj s-a dat singur în judecată şi a câştigat plata unui spor de 75% din salariu
10 Mar 2010   •   10:14

Situaţie cel puţin bizară într-o comună din Gorj. Primarul localităţii s-a dat singur în judecată şi a câştigat în instanţă plata unui spor de 75% din salariu, pentru realizarea unui proiect din fonduri europene.

Primarul democrat liberal al comunei gorjene Săuleşti, Constantin Drăghici, a întocmit, alături de şase funcţionari ai primăriei, un proiect de atragere de fonduri europene pentru construcţia canalizării comunale şi modernizarea unui drum din localitate.

Proiectul a fost aprobat, iar Uniunea Europeană a acordat banii necesari lucrărilor, aşa că primarul a considerat necesar să îşi acorde o primă. Pentru a nu avea probleme din cauză că şi-a acordat cu de la sine putere sporul la salariu, Constantin Drăghici a apelat la un artificiu juridic.

S-a dat singur în judecată, iar magistraţii i-au dat dreptate. Jurnalul Naţional scrie că primarul este acum obligat de o decizie judecătorească să-şi plătească un spor de 75% din salariu, vreme de doi ani. De acelaşi spor beneficiază şi cei şase funcţionari care au colaborat la proiect.

În cifre, asta înseamnă lunar câte 1.500 de lei pentru primar şi 450 de lei pentru fiecare funcţionar. Aceştia din urmă spun că banii pot fi acordaţi, pentru că au fost prevăzuţi în buget.

Decizia judecătorilor este executorie şi nu poate fi atacată, pentru că primarul Constantin Drăghici este şi reclamant, şi pârât.

Antena 3



×
Subiecte în articol: primar judecata Gorj
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close