Antena 3 CNN Actualitate Un profesor din Bacău dă meditaţii online, pe videoblogul său, dintr-o stupină: Are 20.000 de elevi

Un profesor din Bacău dă meditaţii online, pe videoblogul său, dintr-o stupină: Are 20.000 de elevi

Un profesor din Bacău dă meditaţii online, pe videoblogul său, dintr-o stupină: Are 20.000 de elevi
Sursa foto: Foto: VideoNews
26 Aug 2011   •   21:37

La 60 de ani, un profesor din Bacău revoluţionează educaţia. Dascălul predă matematică on-line, pe videoblogul său. Are peste 20.000 de elevi din toată ţara, dar nu l-a întâlnit până acum personal pe nici unul. Inedit este şi locul de unde profesorul predă. Chiar dintre stupii săi.

Ioan Ursu sau, cum îl ştiu toţi elevii, "proful on-line" predă clasei sale virtuale dintr-o stupină. Nu e chiar ca la şcoală, dar profesorul e extrem de punctual: zi de zi, la 8 dimineaţa e aici. Cum ajunge, îşi scoate trepiedul, camera şi le aranjează  pentru că se filmează singur. Pregăteşte apoi tabla pe care o are aşezată pe peretele unui fost IAS. Apoi începe ora. După ce se termină înregistrarea, proful o postează pe videoblogul său.

Pentru lecţiile sale, profesorul Ursu nu trage duble. Predă în mijlocul naturii pentru că nicio instituţie de învăţământ nu a fost dispusă să îi ofere o sală în care să ţină cursurile virtuale.

Proful online a făcut un întreg videomanual. A prezentat ideea sa şi inspectoratelor şcolare şi le-a propus chiar să dea o mână de ajutor pentru Bacalaureat, dar nimeni nu a fost interesat.

A fost refuzat, aşa că Ioan Ursu şi-a promovat cursurile gratuite şi pe Youtube, iar pe Facebook are peste 800 de elevi în lista de prieteni. Copiii sunt încântaţi de iniţiativa profesorului, mai ales că nu toţi au posibilitatea să facă meditaţii contra cost. 20.000 dintre ei îi urmăresc atent cursurile.

 

×
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close