Antena 3 Actualitate Un proiect care elimină locurile cu taxă din universităţile de stat, adoptat tacit de Cameră

Un proiect care elimină locurile cu taxă din universităţile de stat, adoptat tacit de Cameră

de Antena3.ro    |    28 Iun 2011   •   23:50
Un proiect care elimină locurile cu taxă din universităţile de stat, adoptat tacit de Cameră
Sursa foto: Foto: Intact Images

Locurile cu taxă din universităţile de stat ar putea fi desfiinţate. Deputaţii au adoptat - e drept, tacit - un proiect al unor democrat-liberali, care stabileşte eliminarea din planul de şcolarizare a unor studenţi admişi în acest mod.

Camera Deputaţilor a adoptat tacit un proiect de lege iniţiat de parlamentarii PDL Cătălin Croitoru şi Petru Filip care prevede eliminarea locurilor cu taxă la universităţile de stat, informează Mediafax.

Actul normativ, care modifică legea 1/2011 a educaţiei naţionale, prevede că în instituţiile de învăţământ superior de stat învăţământul este gratuit pentru cifra de şcolarizare aprobată anual de Guvern.

Propunerea legislativă mai prevede că raportul dintre numărul studenţilor şcolarizaţi într-o promoţie, la un program de studiu, şi cel al cadrelor didactice titulare nu poate fi mai mare de 40 la 1, atât la universităţile de stat, cât şi la cele particulare.

Senatul este forul decizional, senatorii urmând să se pronunţe în sesiunea legislativă din toamnă asupra acestei propuneri legislative.

 


×
Subiecte în articol: facultate locuri taxa eliminare proiect adoptat
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close