Antena 3 CNN Actualitate Un proiect megalomanic şi ineficient. Stadionul lui Emil Boc, îngropat în datorii

Un proiect megalomanic şi ineficient. Stadionul lui Emil Boc, îngropat în datorii

Un proiect megalomanic şi ineficient. Stadionul lui Emil Boc, îngropat în datorii
02 Oct 2015   •   08:30

Stadionul din Cluj, construit de Emil Boc pe vremea când era premier, este la un pas să fie îngropat în datorii. Proiectul se dovedeşte unul megalomanic, ineficient economic. La meciuri, tribunele sunt mereu goale, iar celelalte manifestări organizate nu au adus câştiguri din vânzarea de bilete. În prezent, Cluj Arena a acumulat datorii de aproape 12 milioane de lei şi este în pragul insolvenţei.

 
Un control al Curţii de Conturi a scos la iveală că Societatea care administrează stadionul din Cluj nu a plătit niciodată către primărie taxa de folosinţă. Aşa a ajuns la datorii de aproape 12 milioane de lei, din care mare parte sunt penalităţi.
 
Stadionul nu este rentabil şi nu poate acoperi din încasări toate cheltuielile. Cei aproximativ 1.800.000 de lei care se adună anual din bilete, ajung doar pentru a acoperi întreţinerea, nu şi taxele. Insolvenţa ar însemna blocarea stadionului, spune administratorul societăţii.
 
Şeful Consiliul Judetean susţine însă că Arena trebuie să intre în insolvenţă, sau chiar în faliment pentru a se putea schimba forma de administrare. În opinia acestuia, vinovaţii pentru situaţia în care s-a ajuns sunt cei care nu au lăsat Arena în domeniul public. 
 
Cluj Arena a fost inaugurată cu mare fast în urmă cu 4 ani. La ceremonie au participat premierul de atunci, Emil Boc şi fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea. Stadionul de 30.000 de locuri a costat nu mai puţin de 35 millioane de euro şi situaţia actuală confirmă că din prima zi a fost nerentabil.

×
Subiecte în articol: Emil Boc stadion
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close