Antena 3 CNN Actualitate Un râu din Argeş poluat de două ori în patru zile

Un râu din Argeş poluat de două ori în patru zile

Un râu din Argeş poluat de două ori în patru zile
Sursa foto: foto: bitpress.ro
25 Feb 2015   •   18:45

Râul Cotmeana din judeţul Argeş a fost poluat de două ori în ultimele patru zile. Peste 800 de litri de ţiţei s-au scurt miercuri dintr-o conductă a OMV Petrol, iar poluarea s-a extins pe aproximativ 5 kilometri.

Avaria s-a produs la aceeaşi conductă la care şi duminică a avut loc o scurgere de ţiţei. Este vorba de 300 de litri care au afectat râul pe o lungime de 12 kilometri. La doar 10 metri de la locul fostei avarii au avut loc noi scurgeri de ţiţei. Dacă la avaria de duminică râul a fost poluat pe o distanţă de 12 kilometri, de data aceasta poluarea afectează doar 5 kilometri chiar dacă cantitatea de ţiţei este cu mult mai mare. Asta datorită faptului că pe râu erau deja montate baraje absorbante pentru a limita efectele poluării produse la sfârşitul săptămânii trecute.

Localnicii din comunele Cocu, Poiana Lacului, Săpata, Lunca Corbului, toate aflate în zona unde s-au produs poluările, au fost înştiinţaţi că este interzisă folosirea apei din râul Cotmeana până la remedierea situaţiei.

Garda de Mediu Argeş a amendat marţi cu 100.000 de lei compania OMV Petrom, iar Administraţia Bazinală de Apă Argeş Vedea a sancţionat acelaşi operator cu 35.000 de lei.

×
Subiecte în articol: poluare mediu Argeş rau
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close