Antena 3 CNN Actualitate Un reactor al Centralei Nucleare de la Cernavodă va fi închis din această noapte

Un reactor al Centralei Nucleare de la Cernavodă va fi închis din această noapte

Un reactor al Centralei Nucleare de la Cernavodă va fi închis din această noapte
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    16 Sep 2011   •   15:54

Reactorul 2 al Centralei Nucleare de la Cernavodă va fi închis controlat de vineri noapte, din cauza unei defecţiuni. Autorităţile estimează că reactorul va fi oprit timp de 36 de ore.

Măsura vine în urma unei defect de la un echipament aferent centralei.

"Este o oprire controlată şi am stabilit de comun acord să facem această reparaţie în acest week-end, pentru că şi consumul energetic al României este mai mic decât în cursul săptămânii. Aşadar, este o reparaţie planificată de noi de mai mult timp", a declarat directorul Centralei Nucleare de la Cernavodă, Pompiliu Budulan, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Potrivit lui Budulan, consumatorii nu vor fi afectaţi de oprirea temporară a reactorului centralei.

"Nu este vorba nici de partea nucleară, ci de cea clasică a opririi centralei. Cosumatorii nu vor fi afectaţi, pentru că ceilalţi colegi ai noştri vor furniza energie", a adăugat directorul Centralei Nucleare de la Cernavodă, Pompiliu Budulan.

Centrala de la Cernavodă funcţionează cu două reactoare, din cele cinci proiectate, asigurând circa 18% din consumul de energie din România.

Compania de stat Nuclearelectrica, operatorul centralei, a anunţat joi că debitul redus al Dunării nu impune, deocamdată, oprirea controlată a reactoarelor.

 



×
Subiecte în articol: defectiune
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close