Antena 3 CNN Actualitate Un român a fost martorul erupţiei vulcanice care a paralizat traficul aerian (VIDEO)

Un român a fost martorul erupţiei vulcanice care a paralizat traficul aerian (VIDEO)

Un român a fost martorul erupţiei vulcanice care a paralizat traficul aerian (VIDEO)
20 Apr 2010   •   17:52

George Vasile, cercetător asociat la Universitatea din Reykjavick, şi-a asumat riscul unei drumeţii într-una dintre cele mai periculoase zone din Islanda. Românul a fost martorul primei erupţii a vulcanului care a paralizat traficul aerian european. Acum spune că o întoarcere ar fi o sinucidere.

O simplă drumeţie s-a transformat într-o aventură pentru George Vasile. Românul spune că spectacolul naturii este unic, numai că trebuie să îţi cunoşti limitele. George spune că nu s-ar putea întoarce acum în zona vulcanului pentru că pericolul ar fi prea mare.

Potrivit românului, islandezii nu sunt panicaţi şi îşi duc viaţa liniştiţi. Nici traficul aerian nu a fost închis în nici un moment, numai că avioanele islandeze nu prea au unde să zboare în Europa.

Probleme sunt însă în apropierea vulcanului. Oamenii au fost evacuaţi de autorităţi, mai ales duupă ce lava vulcanică a topit gheţarii şi au provocat inundaţii. George spune că vulcanul este imprevizibil şi foarte activ. Este şi motivul pentru care autorităţile sunt date peste cap.



Antena 3


×
Subiecte în articol: roman martor vulcan Islanda eruptie
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close