Antena 3 CNN Actualitate Un român de etnie romă a petrecut 14 luni în închisoare pe nedrept

Un român de etnie romă a petrecut 14 luni în închisoare pe nedrept

Un român de etnie romă a petrecut 14 luni în închisoare pe nedrept
Sursa foto: Foto: videonews.ro
18 Iun 2011   •   23:30

Nu avea cea mai demnă slujbă, dar nu era nici un infractor. Şi totuşi a petrecut 14 luni în închisoare pentru o infracţiune pe care nu a comis-o. Este povestea lui Viorel Borduşeanu, un român de etnie romă care a fost acuzat de tâlhărie cu violenţă, sechestrare de persoane şi de vătămare corporală. Risca 40 de ani de închisoare înainte ca magistraţii să-şi dea seama că e nevinovat.

Viorel a fost acuzat că a atacat şi sechestrat o familie de spanioli în propria vilă din Galicia. Mai mult, una dintre victime l-a şi identificat ca fiind autorul atacului. A trecut mai mult de un an până ce magistraţii au realizat că au comis o eroare.

Fost boxeur de perfomanţă, Viorel câştiga bani datorită calităţilor sale, dar nu cele sportive. O muncă mai puţin cinstită, dar care aducea bani familie. Viorel şi soţia sa se mândresc că ar face orice ca să îşi întreţină copilul de numai 5 ani. Dar nimic în afara legii, spun ei.

Viorel are 32 de ani, spera la o carieră ca boxeur, dar acum totul s-a năruit din cauza unei acuzări nedrepte.

Viorel speră să-şi poată găsi o slujbă demnă, dar nu ştie dacă mai poate munci din cauza problemelor de sănătate. În închisoare a fost în greva foamei timp de aproape două luni.

 

 

×
Subiecte în articol: roman inchisoare
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close