Antena 3 CNN Actualitate Un român deţine o mină de diamante în Africa

Un român deţine o mină de diamante în Africa

Un român deţine o mină de diamante în Africa
Sursa foto: Foto: mint.com
08 Mar 2011   •   09:46

Un român deţine o mină de diamante în statul african Sierra Leone. Informaţia a fost confirmată recent, de Gheorghe Dobra, directorul Alro Slatina, informează Gândul.
 
„Nu ştiu cine este proprietarul, mi-au spus şi mie colegii de acolo care au aflat de la localnicii din zonă. Mina de diamante este situată la 30 km de noi, dar accesul este foarte greu pentru că trebuie să treci printr-o zonă muntoasă şi prin junglă”, a declarat Gheorghe Dobra, în cadrul unei conferinţe de presă.

Alro Slatina are afaceri cu mai multe mine de bauxită în statul african.

Singurul român despre care se ştie că are afaceri în domeniul mineritului în Sierra Leone este Frank Timiş, fostul proprietar al afacerii "aurul de la Roşia Montană".

Timiş este unul dintre cei mai bogaţi români conform topului Forbes, având o avere estimată la peste 1 miliard de dolari SUA.

Din 2005, este preşedintele şi cel mai important acţionar al African Minerals, fostă Sierra Leone Diamond Company. Această companie deţine numeroase exploataţii miniere în Sierra Leone, din unele dintre acestea extrăgându-se diamante.

×
Subiecte în articol: africa diamante mina roman
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close