Antena 3 CNN Actualitate Un român din doi suferă de depresie. Tentativele de suicid se înmulţesc în ţară - VIDEO

Un român din doi suferă de depresie. Tentativele de suicid se înmulţesc în ţară - VIDEO

Un român din doi suferă de depresie. Tentativele de suicid se înmulţesc în ţară - VIDEO
20 Mai 2010   •   23:51

Din cauza crizei economice, din ce în ce mai mulţi români disperaţi de sărăcie încearcă să-şi pună capăt zilelor. Specialiştii atrag atenţia că tentativele de suicid se înmulţesc în România. Şi că o persoană din două suferă de depresie.

?La noi suicidul este în creştere în ultimii ani. Perioadele de criză generează faliment, sărăcie... poate pot constitui cauze de suicid?, a declarat dr. Călin Scripcaru, director la Spitalul de Psihiatrie Socola.

Numai în anul 2009, în Iaşi au fost înregistrate aproape două mii de tentative de suicid, unele dintre ele nereuşite. Gesturile suicidare pot fi generate de depresie, de instabilitate psihică sau de boli precum schizofrenia. Instabilitatea economică şi socială generează depresie.

?Cu un tratament adecvat, cu psihoterapie de grup lucrurile pot fi ameliorate. Altfel, rămas singur se poate ajunge într-o spirală către fundul gropii?, susţine dr. Gabriel Crumpei, medic primar psihiatru.



Depresia este o boală ignorată de majoritatea populaţiei şi duce la sinucidere. Medicii ne sfătuiesc să apelăm la specialişti, dacă ajutorul familiei şi al apropiaţilor lipseşte.

Observator

×
Subiecte în articol: suicid sinucidere depresie criza economica
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close