Antena 3 CNN Actualitate Un român este acuzat de uciderea fiului preşedintelui Ciadului

Un român este acuzat de uciderea fiului preşedintelui Ciadului

Un român este acuzat de uciderea fiului preşedintelui Ciadului
28 Noi 2008   •   13:28

Un român a fost reţinut vineri sub acuzaţia de asasinat pe fiul cel mare al preşedintelui Republicii Ciad. Potrivit surselor din Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, tânărul a fost reţinut de Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă a MIRA, în cooperare cu Poliţia Judeţeană Harghita şi cu autorităţile franceze. A fost identificat şi reţinut doljeanul Marius Cioroianu, unul dintre autorii asasinatului comis asupra lui Brahim Deby.
Cioroianu se ascundea în localitatea Sânsimion. Instanţa a confirmat mandatul de arestare internaţional emis pe numele acestuia. În locuinţa lui Marius Cioroianu au fost găsite un pistol cu glonţ, staţii de emisie-recepţie şi un arc cu săgeţi.
Brahim Deby, fiul preşedintelui Ciadului Idriss Deby, a fost ucis în 2 iulie 2007, cadavrul fiind descoperit în parcarea locuinţei sale din Courbevoie, Franţa. Fiul preşedintelui Ciadului a fost atacat de patru bărbaţi cu cagule, în parcarea subterană a blocului în care locuia. Cei patru i-au tras în coapsă o săgeată, cu ajutorul unui arc. Un agresor mai corpolent s-a aruncat spre picioarele victimei pentru a o împiedica să fugă, aşa cum s-a observat în imaginile înregistrate de camerele de luat vederi din parcare, moment în care atacatorului i-a căzut ceasul, din metal alb, marca Tissot. După ce a fost doborât la pământ, Brahim Deby a fost acoperit cu spuma de la un extinctor, fiind găsit în agonie în casa scării. Marius Cioroianu a părăsit apoi teritoriul Franţei, întorcându-se în România cu un Porsche furat de la angajatorul său. În urma expertizelor ADN asupra ceasului pierdut, s-a stabilit că îi aparţinea lui Cioroianu.
Deşi iniţial preşedintele Ciadului şi-a acuzat rivalii politici de implicare în uciderea fiului său, în vârstă de 27 de ani, ulterior avocaţii săi au afirmat că mobilul agresiunii şi al crimei pare să fi fost furtul. Presa franceză a scris şi despre posibilitatea ca atacul să fi fost rezultatul unei reglări de conturi între traficanţi de droguri.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: asasinat roman Franta
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close