Antena 3 CNN Actualitate Un român îşi face afacere cu bere făcută în casă (VIDEO)

Un român îşi face afacere cu bere făcută în casă (VIDEO)

Un român îşi face afacere cu bere făcută în casă (VIDEO)
Sursa foto: bere
19 Ian 2010   •   22:54

Un român se poate mândri că este primul care savurează...berea făcută în casă. De doi ani, Dan Leahu îşi face bere acasă, în bucătărie, cu produse comandate din Belgia. A învăţat meserie de la un francez la Paris şi acum e una din pasiunile lui.

Ca să faceţi singuri 12 litri de bere aveţi nevoie de echipamentul de bază. Acesta conţine un recipient de fermentare, praf sterilizator, densimetru, capace, sticle şi capsator. În plus, vă mai trebuie apă plată, zahăr şi conserva cu siropul din care se face berea. La început investiţi puţin peste 500 de lei, dar apoi plătiţi doar produsul pentru bere care costă în Belgia echivalentul a 45 de lei, iar în România 68 de lei.

Şi cum afacerile născute din pasiuni dau roade, Dan s-a gândit să facă bani din berea pregătită direct sub nasul clientului. Ştie că va trebui să investească mai mulţi bani. În plus, berea va fi mult mai scumpă decât una produsă industrial, la fabrică. E, însă, mult mai sănătoasă.

Fabricarea berii în bucătărie durează cam o oră, apoi se păstrează la rece. Fiecare sticlă vă iese la un preţ de aproape 3 lei.



Observator

×
Subiecte în articol: bere casa roman
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close