Antena 3 CNN Actualitate Un român riscă să fie condamnat la moarte în Malaezia. Se pare că făcea trafic cu droguri

Un român riscă să fie condamnat la moarte în Malaezia. Se pare că făcea trafic cu droguri

Un român riscă să fie condamnat la moarte în Malaezia. Se pare că făcea trafic cu droguri
Sursa foto: Foto: blogs.cornell.edu
22 Dec 2011   •   18:10

Un român din Timişoara riscă să fie condamnat la moarte în Malaezia după ce se pare că ar fi fost prins făcând trafic de droguri.

Potrivit Mediafax, cetăţeanul român a fost arestat din luna octombrie, fiind suspectat de trafic de droguri. Pentru această infracţiune o persoană condamnată este pasibilă de pedeapsa capitală, potrivit legislaţiei.
   
MAE a precizat, joi, că un cetăţean român este arestat în Malaezia din luna octombrie 2011, fiind suspectat de trafic de droguri. Cazul este cunoscut Ambasadei României la Kuala Lumpur, care a informat MAE, după ce, la începutul lunii noiembrie 2011, a verificat şi primit de la autorităţile locale confirmarea informaţiei.
   
Familia acestuia a fost informată şi a oferit unele detalii suplimentare. Consulul român la Kuala Lumpur l-a vizitat în penitenciar pe cetăţeanul român la data de 4 noiembrie şi menţine o legătură nemijlocită cu acesta, mai spune MAE.

 
Get Adobe Flash player
   
Misiunea a întreprins demersuri pentru identificarea pe plan local a unor avocaţi specializaţi în astfel de cazuri penale.
   
"La ora actuală, procedura judiciară iniţiată în acest caz se află în faza de urmărire penală. În consecinţă, nu s-a pronunţat încă o hotărâre judecătorească de condamnare. Întrucât ancheta este în curs de desfăşurare, informaţiile existente la dosarul cauzei nu pot fi făcute publice. Legislaţia malaeziană în materie penală este deosebit de drastică, o persoană condamnată pentru trafic de droguri fiind pasibilă de pedeapsa capitală", a menţionat MAE.

Traficanţii de droguri sunt condamnaţi direct la moarte în Malaezia


Ţările din Asia de Sud-Est sunt extrem de stricte în aplicarea legilor severe referitoare la posesia, traficarea şi consumul de droguri. Malaezia nu face excepţie.

Legile statului asiatic (Legea privind vânzarea drogurilor din anul 1952, revizuită în 1989) prevede condamnarea obligatorie la moarte a traficanţilor de droguri condamnaţi. Potrivit legislaţiei anti-drog din Malaezia, orice persoană descoperită că deţine asupra sa cel puţin 15 grame de heroină sau 200 grame de cannabis este considerată, dacă nu se dovedeşte contrariul, traficant al acelor droguri.

Drogurile precum cannabis, LSD şi cocaină sunt strict interzise în Malaezia, iar poliţia are drept de percheziţie în caz de dorguri ilegale.

×
Parteneri
Elevii vor avea o oră în plus pe săptămână, din anul școlar 2023-2024
x close