Antena 3 CNN Actualitate Un salvamontist a murit după ce a căzut de la 40 de metri înălţime în Cheile Turzii (VIDEO)

Un salvamontist a murit după ce a căzut de la 40 de metri înălţime în Cheile Turzii (VIDEO)

Un salvamontist a murit după ce a căzut de la 40 de metri înălţime în Cheile Turzii (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
04 Sep 2010   •   21:27

Pasiunea i-a luat viaţa. Un salvamontist a căzut de la 40 de metri înălţime în Cheile Turzii. Escalada munţii împreună cu doi prieteni. Cei doi l-au văzut doar când trupul tânărului a trecut pe lângă ei şi s-a lovit de stânci.

Iniţial, o persoană a anunţat la 112 că un bărbat a fost rănit după ce s-a lovit cu parapanta de o stâncă, însă ulterior echipajele de intervenţie sosite la faţa locului au stabilit că accidentul a avut loc în timpul unei căţărări, informează Mediafax.

Colegii salvamontistului care avea 23 de ani şi era din Floreşti au declarat că o patrulă de salvamontişti se afla la căţărat în Cheile Turzii, unde verifica starea traseelor.

Potrivit surselor citate, la un moment dat s-a desprins o coardă şi tânărul a căzut în gol.

La faţa locului, a sosit prima dată un echipaj SMURD, care a început resuscitarea, acesta fiind ajutat ulterior de un altul care a sosit cu un elicopter din Târgu Mureş, în care era şi subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat, care a încercat, la rândul său, resuscitarea tânărului.

Raed Arafat a declarat că manevrele de resuscitare au durat aproximativ o oră, dar salvamontistul rănit a murit în urma multiplelor răni suferite la cap şi la coloană.

Cadavrul tânărului va fi transportat la morga din Turda.

Poliţiştii îi audiază pe colegii tânărului şi au declanşat o anchetă în acest caz.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close